Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR za 25.03.06

Infarkt pod Krokarjem - Predviden razvoj vremena – Razmere v gorah

Pomembnejši dogodki s področja zaščite in reševanja
25. marec 2006 - izvleček


Ob 12.50 se je med organizirano planinsko turi planincev iz Kočevja 100 višinskih metrov pod vrhom Krokarja v občini Osilnica zgrudil 44 letni planinec. Planinci iz skupine so mu nudili prvo pomoč, vendar je planinec umrl zaradi srčnega infarkta. Posredovali so člani Postaje GRS Ljubljana skupaj s helikopterjem policije, ki so mrtvega planinca z jeklenico dvignili v helikopter in prepeljali v Nove Laze pri Kočevski Reki.

Ob 16.45 si je smučar zlomil gleženj na smučišču Zelenica ob spodnji postaji žičnice v občini Tržič. Člani Postaje GRS Tržič so poškodovanega smučarja oskrbeli in ga prepeljali v ZD Tržič.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, občasno pretežno oblačno. Čez dan bo pihal jugozahodni veter. V ponedeljek bo v zahodni Sloveniji pretežno oblačno, popoldne bo ponekod občasno rahlo deževali ali rosilo. Drugod bo delno jasno. Še bo vetrovno.
V torek čez dan se bo od zahoda povsod pooblačilo, popoldne in zvečer se bo dež razširil nad vso Slovenijo. Vmes bodo tudi nevihte. Še bo pihal jugozahodni veter. V sredo se bo delno razjasnilo, čez dan bodo še krajevne plohe. Hladneje bo.

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.