Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR za 27.05.06

Planini pod Golico - Češki planinec padel s Hanzove poti - Predviden razvoj vremena

Pomembnejši dogodki s področja zaščite in reševanja
27. maj 2006 - izvleček


Ob 12.56 so zaradi suma infarkta zdravnik in ekipa s helikopterjem Slovenske vojske odleteli proti Planini pod Golico v občini Jesenice. Obolelega so odpeljali v jeseniško bolnišnico.

Ob 10.25 je eden od petih neprimerno opremljenih čeških plezalcev po Hanzlovi smeri na Mojstrovko v občini Kranjska Gora zdrsnil in padel 100 metrov globoko. Gorski reševalci iz Kranjske Gore in ekipa s policijskim helikopterjem so najprej iz stene spravili na varno preživele, nato pa so v dolino pripeljali še mrtvega plezalca.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo dopoldne bo večinoma sončno, pihati bo začel jugozahodni veter. Popoldne in zvečer bo od severa oblačnost naraščala. V severni Sloveniji se bodo popoldne začele pojavljati plohe in nevihte, drugod šele proti večeru, ob morju pa v noči na ponedeljek. V ponedeljek bo oblačno in deževno, na Primorskem bodo tudi nevihte. Ob morju bodo vmes tudi krajša sončna obdobja.
V torek bo oblačno, deževno in hladno. Meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine okoli 1400 metrov. Na Primorskem bo zapihala burja. Dež bo do večera v glavnem ponehal. V sredo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne bodo posamezne plohe ali nevihte.

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

2 komentarjev na članku "Bilten URSZR za 27.05.06"

Branko Ivanek,

Dežurnemu pikolovcu in vseznalcu g. Pavliču:

pravilno je Hänzel und Gretzel


Igor Pavlič,

Če smo že zdavnaj obupali nad "novinarji", ki poročajo o nesrečah (ne le gorskih), bi vsaj od URSZR pričakovali vestnost, saj podatke dobijo vendar iz prve roke. Pri nesreči v S steni M. Mojstrovke ni šlo za plezalce, vse skupaj pa se ni dogajalo v "Haznlovi smeri", vsega se žal ne da spraviti na nivo "Hanzl und Gretel", po domače Janko in Metka.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.