Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR za 28.07.05

V Severni steni Triglava - Pri Triglavskih jezerih - Med sestopom z Javorščka - Dva zasilna pristanka padalcev - Predviden razvoj vremena

Pomembnejši dogodki s področja zaščite in reševanja
28. julija 2005 - izvleček

Ob 10.09 se je v Severno steni Triglava v občini Kranjska Gora ponesrečil planinec. Aktivirani so bili člani Postaje GRS Mojstrana ter GRS dežurna ekipa Brnik, ki so planinca s poškodovanim prsnim košem dvignili v policijski helikopter, s katerim je bil prepeljan v jeseniško bolnišnico.

Ob 15.11 si je planinec poškodoval roko pri Triglavskih jezerih v občini Bohinj. Reševalci letalci in zdravnik reševalec so ponesrečenemu nudili prvo pomoč. S policijskim helikopterjem je bil prepeljan v jeseniško bolnišnico.

Ob 17.36 sta zakonca med sestopom z Javorščka nad naseljem Čezsoča v občini Bovec zašla s poti in se v eni od grap zaplezala. Reševalci Postaje GRS Bovec in policisti iz Bovca so ju pospremili varno do doline po urejeni poti.

Ob 14.03 je na jugovzhodnem predelu Stola v bližini planine Božica v občini Kobarid zasilno pristal padalec. Ob prihodu zdravnika in reševalcev na kraj dogodka je bilo ugotovljeno, da ima zlom reber. Po prvi oskrbi je bil s parkirišča pri planini Božica prepeljan v ZD Tolmin.

Ob 16.12 so s strani organizatorja tekmovanja v preletih s padalom (Slovenija Open 05), ki poteka na območju občine Kobarid sporočili, da je eden od tekmovalcev zasilno pristal na območju Krnčice pri Drežniških Ravnah v občini Kobarid. Člana Postaje GRS Tolmin sta padalcu pomagala pri sestopu do vozila, s katerim sta ga prepeljala v dolino. Padalec je nepoškodovan.

PREDVIDEN RAZVOJ VREMENA V PRIHODNJIH DNEH

V petek in soboto bo večinoma jasno. V soboto bo ponekod zapihal jugozahodni veter, proti večeru in v noči na nedeljo bo nastala kakšna vročinska nevihta.
V nedeljo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo v notranjosti Slovenije krajevne plohe in nevihte. Vročina bo popustila. V ponedeljek se bo nadaljevalo spremenljivo vreme s krajevnimi plohami in nevihtami.


Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.