Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR za 29.07.05

Štiri reševanja v gorah - Predviden razvoj vremena

Pomembnejši dogodki s področja zaščite in reševanja
29. julija 2005 - izvleček

Ob 8.13 si je v bližini Zasavske koče na Prehodavcih v občini Bovec koleno poškodoval planinec. Posredovali so reševalci Postaje GRS Bovec in dežurna posadka za reševanje v gorah s helikopterjem Letalske enote Policije, ki je poškodovanega planinca odpeljala v bolnišnico.

Ob 14.00 je na poti med Šijo in Rodico v občini Tolmin zdrsnil planinec. Pri padcu se ja tako hudo poškodoval, da je kasneje umrl. Posredovala je dežurna posadka za reševanje v gorah s helikopterjem Letalske enote Policije in reševalci postaje GRS Tolmin, ki je mrtvega planinca odpeljala v dolino.

Ob 18.00 sta v Loški steni med Krnico in vrhom V gradu v občini Bovec zaradi pretiranega izpostavljanja soncu omagala planinca. Dežurna posadka za reševanje v gorah s helikopterjem Letalske enote Policije in gorski reševalec iz Bovca so planinca prepeljali v dolino.

Ob 19.24 je pri sestopu s Porezna v občini Cerkno zaradi težav z dehidracijo in slabo fizično kondicijo omagal 15-letni planinec. Fanta so naložili v vozilo in ga odpeljali v dolino ter ga predali svojcem.

PREDVIDEN RAZVOJ VREMENA V PRIHODNJIH DNEH

V soboto bo sončno in vroče. Zvečer in ponoči lahko predvsem v severni Sloveniji nastane kakšna vročinska nevihta. V nedeljo bo na Primorskem večinoma sončno, drugod pa delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe in nevihte. Vročina bo popustila.
V ponedeljek in torek se bo nadaljevalo nestanovitno vreme s krajevnimi plohami in nevihtami. Več sonca bo na Primorskem, kjer bo tudi topleje.

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.