Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR za 31.10.06

Zlomila si je nogo - Zašla sta v zelo zahteven teren - Predviden razvoj vremena

Pomembnejši dogodki s področja zaščite in reševanja
31. oktober 2006 - izvleček

Ob 14.26 si je od Bašeljskega sedla proti planini Podstoržič v občini Jezersko planinka, najverjetneje pri padcu, zlomila nogo. Člani Postaje GRS Jezersko so poškodovano oskrbeli, jo prepeljali s terenskim vozilom do Kanonirja, kjer so jo prevzeli in odpeljali v nadaljnje zdravljenje reševalci iz NMP Kranj.

Ob 14.58 sta planinca na poti od Vrbice, uro in pol hoda proti domu v Iškem Vintgarju v občini Ig zašla na zelo zahteven teren in se zaplezala. Planinec se je rešil, planinka pa je ostala ujeta na strmem, prepadnem, zelo zahtevnem terenu. Aktivirani so bili člani Postaje GRS Ljubljana, ki so še z dvema policistoma odšli proti Vrbici. Medtem je planinka s pomočjo planinca uspela sestopiti iz zahtevnega terena proti poti. Gorski reševalci s policistoma so ju pospremili do doma v Iškem Vintgarju.

Ob 13.26 se je med vožnjo s sankami na letnem poligonu Straže na Bledu sankač zaletel v zadnji del sank pred njim. Gospa, ki je tožila za bolečinami v hrbtu je bila z reševalnim vozilom prepeljana najprej v ZD Bled, nato pa v jeseniško bolnišnico.

Predviden razvoj vremena

V sredo bo pretežno oblačno. Čez dan bo ob prehodu hladne fronte občasno deževalo. Proti večeru se bo od severa pričelo jasniti. Zapihal bo severni veter. V četrtek bo pretežno jasno. Hladneje bo, pihal bo severni veter.
V petek in soboto bo pretežno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Jutra bodo mrzla, čez dan pa bo postopno nekoliko topleje.

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.