Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Krn – pohod spomina 1918-2007

bo v soboto, 10. novembra, v letu, ko praznujemo 90-letnico preboja pri Kobaridu in konca Soške fronte.
Osrednja proslava ob 14. uri pri Krnskem jezeru

Krn – pohod spomina 1918-2007

v letu, ko praznujemo 90-letnico preboja pri Kobaridu
in konca Soške fronte

Organizacijski odbor "Krn - pohod spomina 1918-2007" vabi v soboto, 10. novembra 2007, na jubilejni 10. pohod in prireditev pod enakim naslovom.

Kot vsa leta bo proslava ob 14. uri pri Krnskem jezeru. Slavnostni govornik bo minister za obrambo Karel Erjavec. Pred tem bo, tako kot lansko leto, ob 13. uri svečanost in obred vojaškega kurata pri „madžarskem križu“ na planini Duplje s polaganjem venca in prižiganjem sveč.Ob 19. uri bo srečanje ob baklada obali Krnskega jezera. Ob 20. uri pa bo v Domu pri Krnskih jezerih še običajno veselo planinsko Martinovo srečanje.

V petek, 9. novembra 2007, zvečer ob 19. uri bo pri koči pod Bogatinom otvoritev tematske poti »Oskrbovalno zaledje za Krnsko bojišče« s kratkim programom v organizaciji LTO Bohinj.

Dom pri Krnskih jezerih bo odprt za prenočevanje. Na dan pohoda bodo odprte planinske postojanke: Koča na planini Kuhinja, Koča pod Bogatinom, Dom na Komni, Gomiščkovo zavetišče na Krnu in Koča Klementa Juga v Lepeni.

Zaradi evidence in žigosanja s seboj prinesite izkaznice pohoda.
Pohod je predviden iz dveh smeri, iz Bohinja, od planinskega Doma pri Savici od 7. do 8. ure, in iz Lepene, od koder je do Doma pri Krnskih jezerih slabi dve uri in še 15 minut do Krnskega jezera.
Ob lepem vremenu, in če pred tem ne bo zapadlo več kot 20 centimetrov snega ali če ne bo poledenela pot, bo pohod do Krnskega jezera možen tudi s planine Kuhinja in preko Krnske škrbine.

Zaradi organizacijskih težav pohodi z nobene strani ne bodo posebej organizirani, zato pohodniki hodijo na lastno odgovornost. Pohoda iz Ukanca in iz Lepene bodo spremljali člani Gorske reševalne službe Bohinj in Bovec.V primeru slabega vremena ali če bo v gorah zapadlo več kot 20 centimetrov snega, bo pohod samo iz Lepene; proslava pa le pri Domu pri Krnskih jezerih.  
Proslava pri Krnskem jezeru bo zaključena pravočasno, da se bodo planinci, ki bodo to želeli, lahko vrnili v dolino. Vrnitev preko Bogatinskega sedla v Ukanc priporočamo samo ob lepem vremenu in izkušenim planincem, če so opremljeni s svetilkami, sicer jim priporočamo prenočitev v Koči pod Bogatinom ali na Komni.

Za organizacijski odbor
Milena Brešan, PD Tolmin


Fotografije (iz arhiva PD Tolmin) so z lanske prireditve.

 

 
 

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.