Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Opazili s(m)o - 26.09.11

Vimeo: Speedflying Alpe Giuli

  25.09.2011

Flight #13: Dream day and great conditions for flying - light E-SE wind, calm air, blue skies and challenging launch. ...


26.09.2011
Ob brskanju po spletu sem našel lep video posnetek speedflying-a z visokih gora na meji z Italijo.

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

2 komentarjev na članku "Opazili s(m)o - 26.09.11"

Franci Savenc,

Anže umaknil (po daljšem dopisovanju) 27.09.11 ob 12.50.

Jaz sem ok. 17. ure popravil datum s 26. na 16 /v naslovu in za objavo, toliko da "ponikne"/ - čez čas ga bom nazaj ...

Datum objave popravil (s 16.09. nazaj na 26.09. = 19.10.11


Aleš Zdešar,

Anže, kot vedno odličen izdelek, zavidam in privoščim. Ampak tvoja objava me je zbodla, ker mislim, da si se po otročje hotel skriti za prekršek, ki si ga storil. Vsak, ki malce pozna naše gore ve, da si poletel z Mangarta, ki je v TNP in tebi je precej jasno kako in kaj je z jadralnim padalstvom v tem območju. Nočem debatirati o tem, ali je ta dejavnost primerna za ta prostor ali ne in kako vpliva na naravo, a zaenkrat stvari stojijo, tako kot veleva zakon.

Rad bi le poudaril, da tako kot pri vseh dejavnostih, ki se v zadnjih letih močno razmikajo in širijo v edinstvenem prostoru Slovenije (gorsko kolesarstvo, padalstvo, soteskanje, ...), pozabljamo na etiko, na odnos do tega prostora. Vedno najprej zmaga ego in uživanje v dejavnostih, potem pa govorimo, kako nam je ta prostor pomemben.

In tebe je ego premagal in si moral objaviti polet, ki je sporen. Pomisli, ali si storil prav. Pomisli ali je etično sporno (ne glede na pridobljeno soglasje) tudi snemanje filma o štirih srčnih možeh, kjer je bilo potrebno spraviti v zrak helikopter, zato, da promoviraš svojo znamko, firmo?

Cenim tvoje delo, ki ga redno spremljam, vendar te ego prevečkrat zanese.

Naj zaključim v slogu tvoje objave. Tole pisanje je drugače e-mail, ki sem ga danes našel na spletu od neznanega avtorja, pa ti ga posredujem v vednost. Pa brez zamere.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.