Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Planinski kotiček - 12.12.2014

Kamniški občan - Bojan Pollak: V Paklenici, alpinistični večer ...

Kamničani v Paklenici
Proste dni ob koncu oktobra in začetku novembra je 21 članov AO Kamnik in članov DCRS Kamnik izkoristilo za obisk Paklenice. Trije od njih so se do Paklenice pripeljali kar s kolesom. V stenah Anica kuka, Čuka, Debelega kuka so opravili vsaj 47 vzponov po 19 različnih smereh ocen od 4 do 7a, med katerimi so bile tudi Klin, Mosoraška, PIPS, Union, Kača. En večer so imeli tudi srečanje s člani postaje GSSS Zadra, s katero ima DGRS Kamnik utečeno sodelovanje in izmenjavo Zadrčani prihajajo v Kamnik na vaje kamniških reševalcev, Kamničani pa v Zadar oz. Paklenico.

Zelo uspel alpinistični večer
V petek, 28. novembra, zvečer je kamniški alpinistični odsek v nabito polnem klubu Kino dom v Domu kulture pod naslovom Zgodbe kamniških alpinistov v letu 2014 predstavil del svoje pestre dejavnosti v letu 2014. Po kratkem uvodu načelnika AO Jureta Prezlja je Bojan Pollak prikazoval in pripovedoval o sprejemu novih alpinistov med kamniške alpiniste, vsakoletnem taboru Pipa miru in tradicionalni nogometni tekmi na najvišji ravni. Urban Novak pa o svojem turnem smučanju doma, na Lofotih in še o plezanju v Mont Blancu. Primož Lavrič je doživeto prikazal plezanje v izredno krušljivi smeri Apartheid v Rzeniku. Matej Mučič pa vzpon na Han Tengri v Tjanšanu in plezanje v Crandes jorasses v Franciji. Marko Prezelj je povedal se mnogo podrobnosti o enem od letos najboljših alpinističnih dosežkov — prvenstveni smeri v Hagšuju, Brane Malus pa o vzponu na Zahodni Čuli in zimskem bivakiranju na vrhu Kalškega grebena. Tadej Krišelj je predstavil svoje plezanje v Yosemitih in Vežici ter obisk slovenske mladinske alpinistične reprezentance, katere član je, na Japonskem. Zaključil je Matej Bizjak s predstavitvijo zadnje alpinistične šole, ki pa še poteka. Posamezne predstavitve je povezoval Marko Gradišnik. Da pa je vse tehnično dobro potekalo in da noben predavatelj ni prekoračil dodeljenega mu časa, pa je vzorno poskrbel Simon Kurinčič. Po tem je bilo še družabno srečanje, ki je dalo celi prireditvi še posebej prijetno vzdušje.

Divji prašiči razrili travno rušo
Na Veliki planini so zelo aktivni tudi divji prašiči.
Tudi Velika planina se pripravlja na zimo še po starem. Na Poljanah so divji prašiči naredili pravo "praho". ko so dodobra razrili travno rušo.
 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.