Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Planinski svet - 28.03.13

Primorski dnevnik: Arheološki in zimski pohod; Pomladanski izlet; Srečanje s pobratenim društvom Integral

Arheološki in zimski pohod

Napovedi meteorologov so se žal v nedeljo, 24. marca 2013 uresničile. Močna burja z dežjem in mrazom je prisilila odbornike Slovenskega planinskega društva Trst in člane Komisije za topografijo pri Narodni in študijski knjižnici, da prenesejo za nedeljo napovedani arheološki pohod po poteh Moserja v okolici Nabrežine. V upanju, da se bodo vremenske razmere kmalu izboljšale in bo končno nastopila pomlad, je bil izlet prenesen na nedeljo, 14. aprila. Zbirališče na parkirišču pri nabrežinskem pokopališču ob 8.30.

Neugodne vremenske razmere pa niso zaustavile skupine SPDT-jevcev, ki so se kljub mrazu in snegu udeležili 38. zimskega pohoda na Porezen. Vzpon iz Petrovega Brda po močno zasneženem gozdu je bil prav prijeten, na vrhu pa je pihal močan veter in je snežilo, da jih je z ledom pomešan sneg bičal v obraz. Kljub temu so bili navdušeni nad pohodom. 

Pomladanski izlet 

Med najbolj priljubljene izlete tržaških planincev nedvomno sodi pomladanski izlet, ko se na velikonočni ponedeljek skupaj podamo na sprehod po prebujajoči se naravi. Letošnja pomlad sicer zamuja, a upajmo, da nam bo v ponedeljek, 1. aprila, ko se bomo podali na načrtovani izlet, posijalo sonce in nam ustvarilo pravo pomladansko razpoloženje.

Ob 8.30 se bomo zbrali ob mejnem prehodu pri Škofijah (italijanska stran) in z osebnimi avtomobili (na razpolago je tudi društveni kombi) nadaljevali pot do Dekanov, kjer nas bo čakal vodič, gospod

Darko Butinar, član Obalnega PD iz Kopra. V njegovem spremstvu se bomo podali po Poti slapov, ki se vije iz Sočerge proti Trebešam, doseže Pičuri in Oliko in se po drugi poti vrne v Sočergo. Po pohodu se bomo ustavili v Sočergi na tipičnem istrskem kosilu.

Predvidene so tri ure in pol ne preveč naporne hoje. Nujna je prijava in sicer do četrtka, 28. marca na tel št. 040 413025(odgovarja Marinka ) ali na številko 040 220155 (odgovarja Livio). 

Srečanje s pobratenim društvom Integral 

Letošnje srečanje s pobratenim društvom Integral iz Ljubljane bo izjemoma že na začetku aprila, točneje v nedeljo, sedmega. Tokratno srečanje je v organizaciji Slovenskega planinskega društva iz Trsta, ki želi prikazati prijateljem bogate naravne in zgodovinske posebnosti območja Devina. Člani pobratenega društva so namreč sami izrazili željo, da bi si ogledali Devinski grad. Tržačani pa bodo ogled uokvirili v prijeten izlet obogaten z ogledom zanimivih zgodovinskih in naravnih posebnosti območja. Tri do štiri urnemu izletu bo sledilo prijetno prijateljsko druženje.

Vabimo člane, ki se nameravajo udeležiti srečanja, da se javijo do četrtka, 4. aprila na tel št. 040 413025 (odgovarja Marinka ) ali na številko 040 220155 (odgovarja Livio).
 

 28.03.2013


28.03.2013

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.