Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Razgibajmo se - 02.02.12

ŠZL - Žiga Černe: Nekaj pohodov, vabljeni tudi na nordijsko hojo ...

Pohod do cerkvice sv. Katarine na Homu
Zmerno in redno gibanje (dva do trikrat na teden) prinaša več koristi kot le občasna dejavnost le nekajkrat na mesec, da ne govorimo o učinkih še redkejšega ukvarjanja z rekreacijo. Kaj boste počeli in koliko boste migali je seveda odvisno le od vas, med možnostmi pa je tudi nordijska hoja, s katero si lahko to soboto popestrite ob sprehodu čez »oltar Gorenjske«, kot je pokrajino od Bleda v smeri Žirovnice imenoval pesnik. Zbor bo ob 10. uri pred Športnim parkom Bled, odšli pa boste na lahek voden pohod do cerkvice sv. Katarine na razglednem Homu. Prijavnine ne bo, palice pa si boste lahko sposodili za tri evre. Informacije: 04 578 05 00, www.bled.si.

Nočni pohod z lučkami ob Rači
Na sprehajalni poti zahodno od Moravč, med Krašcami, Dvorjami in Sv. Andrejem, podnevi spoznavate kulturno dediščino ter naravne lepote, nočno hojo pa boste v soboto lahko izkoristili predvsem za sprostitev v tišini narave in ob hoji na dve uri trajajočem sprehodu, z enim vmesnim postankom za okrepčilo. Začetek bo pri gasilskem domu v Krašcah, ob šestih zvečer, ne pozabite pa na svetilko. Prijavnine ne bo. Informacije: 041 326 292, www.turisticnodrustvo-moravce.org.

Zimski Na noge!
Zase in še za druge hkrati boste nekaj dobrega lahko naredili v nedeljo, če se boste udeležili lahkega pohoda na sveti Urban nad Kamnico pri Mariboru. Start bo med 8.30 in 10. uro pod cerkvijo v Kamnici, za vzpon in spust pa boste potrebovali največ tri ure. Namesto startnine bodo zbirali prostovoljne prispevke po vsaj en evro za družino iz Kamnice, ki je v veliki stiski. Informacije: 031 523 678, www.nanoge.si.

Pohod in turni smuk z Galetovca
V nedeljo ste vabljeni na vzpon in spust z neizrazitega a pravljično razglednega vrha na koncu pokljuške planote. Odhod bo ob pol devetih izpred gostilne Rot na Bohinjski Beli, do pastirske koče pod vrhom, kjer vas bodo postregli s čajem in malico ter obdarili s spominskimi kolajnami, bo za največ dve uri hoje. V primeru ugodnih snežnih razmer bo mogoč tudi vzpon in spust s smučmi ali sanmi. Informacije: 041 608 549, www.bohinjskabela.si.

Prešernov pohod
V bližnjih dneh si poleg vikenda, za sprehod v naravo označite tudi praznično prihodnjo sredo. Na prosti kulturni dan bo namreč potekalo kar nekaj Prešernovih pohodov, enega pa bodo pripravili v Gornjih Petrovcih na Goričkem. Zbiranje bo pred vaškim domom, kjer se boste najprej okrepčali s toplim čajem in pogačami, ob 10. uri pa se boste odpravili na devet kilometrov dolgo hojo. Vmes in na cilju vas bodo postregli z malico in pijačo. Startnina bo za odrasle po šest evrov. Informacije: 02 556 90 07, www.gornji-petrovci.si.

Po Prešernovi poti na Kopanj
V sredo se boste lahko odpravili tudi po Prešernovi poti po okolici Grosuplja. Začetek bo ob osmih zjutraj izpred Kulturnega doma Grosuplje, odpravili pa se boste do cerkvice Marijinega vnebovzetja na Kopanju, ki je osamelec na bližnjem Radenskem polju. Tja je pred dvesto leti, k svojemu prastricu, peš iz Vrbe na obisk hodil mladi France, vaša pot pa bo precej krajša, zanjo pa imejte vsaj za dve uri in pol hoje v vsako smer. Informacije: 01 786 40 28, www.kultura.si.

Nočni pohod po Rožniku
Kot smo obljubili že na začetku, se še enkrat vračamo k nordijski hoji, ki jo bodo na Prešernov dan 8.2. pripravili v Ljubljani. Zbor bo do 19. ure za tivolskim bazenom, čaka pa vas večerni sprehod ob polni Luni po Krajinskem parku Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib. Obvezna oprema bodo palice (lahko si jih boste sposodili), svetilka, v primeru snega pohodne dereze ter primerna pesniška zbirka v nahrbtniku. Informacije: 041 758 303, www.szlj.si.
 

Športni koledar: planinstvo


G-L, arhiv: Razgibajmo se

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.