Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Razgibajmo se - 04.12.14

ŠZL - Žiga Černe: Vabljeni na rekreacijo ...

Pohod z baklami na Sveto Trojico
Najbolj čaroben čas v letu začenja Sveti Miklavž, ki bo po tradiciji, ki jo goji vedno več društev, poskrbel tudi za nekaj razgibavanja. Za začetek že ta petek na Vrhniki, kjer se boste pri Cankarjevi spominski hiši Na klancu zbrali do petih popoldne. Tam boste prižigali bakle in se odpravili na kratek, a očarljiv pohod z baklami na Sveto Trojico, kjer bo otroke najprej razveselila otroška predstava »V Miklavževem plašču«, nato pa bo mednje prišel Miklavž s svojim spremstvom. Pohod bo brezplačen, lahko pa boste za en evro kupili baklo. Informacije: 01 755 10 54, www.zavod-cankar.si.

Miklavžev pohod po Prekmurju
V soboto in nedeljo bo Miklavž obiskal vse pridne otroke, v nedeljo pa ga med drugim lahko pričakujete tudi v krajih, kjer se stikajo značilni svetovi levega brega reke Mure: Ravensko, Dolinsko in Goričko. Še pred njegovim obiskom pa vas čaka krožni pohodni izlet, ki se bo začel ob 10. uri pred gasilskim domov v Selu pri Moravskih Toplicah. Čaka vas dvanajstkilometrska pot po čudoviti naravi in svežem zraku, vmes pa si boste ogledali znamenitosti in zanimivosti teh krajev. Za okrepčila bo poskrbljeni na poti in na njenem koncu. Informacije: 051 840 186, www.moravske-toplice.com.

Med pivškimi presihajočimi jezeri
Da bo Miklavževih pohodov ob koncu tedna skoraj na pretek, se lahko prepričate v Koledarju rekreacije na www.rekreacija.si, mi pa vas vabimo na jesenski pohod po Pivški kotlini, kjer na zračni dolžini petnajstih kilometrov lahko obiščete kar sedemnajst presihajočih jezer. Zbirno mesto bo ob 9.00 pri maketi Pivške kotline v Zagorju pri Pivki, najprej pa si boste ogledali izvir reke Pivke, nato obšli večino jezer (Kalsko jezero, Veliki dol, Laneno jezero, Bačko jezero, Kljunov ribnik, Malo in Veliko Zagorsko, Malo in Veliko Drskovško ter Parsko jezero) in se mimo kraške jame Parska golobina vrnili nazaj v Zagorje. Obhod bo dolg šestnajst kilometrov, ki jih boste zmogli v petih urah. Za konec si boste v Slovenski vasi ogledali Ekomuzej in se tam tudi okrepčali. Informacije: 051 682 668, www.pivka.si.

Barbarin pohod
Godu Svete Barbare ne praznujejo le Barbare, Barice in Varje, ampak tudi vsi tisti, ki delajo v predorih, torej tudi rudarji. Ti so nekoč, od leta 1836, železovo rudo izkopavali tudi iz rudnika Laška vas – Pečovje, kar je bil temelj za razvoj železarstva v Štorah. To soboto vas tamkajšnji domačini vabijo na pohod po sledeh svojih rudarskih prednikov. Zbor bo na igrišču na Pečovju med 8. in 10. uro, čaka pa vas devetnajst kilometrov dolga in razgibana pot po Barbarini poti preko »Marije«, na Svetino, Kanjuce, Šentrupert, Mačkovec, Trobni dol. Informacije: 041 353 404, www.skdrudarpecovje.si.

Dan varnejšega gibanja v gorah v zimskih razmerah
Ob takih in drugačnih užitkih, ki jih prinaša gibanje po sredogorju in visokogorju, je zelo pomembna tudi naša varnost in varnost drugih. Da bi se kar najbolje pripravili za kakšen planinski izlet tudi v zimskem času in v snežnih razmerah, se je najbolje dobro opremiti, z znanjem pa oborožiti s pomočjo brezplačnega tečaja Gorske reševalne službe - društva Ljubljana, ki bo 13. decembra potekal na Igu. Zbor bo ob 9. uri v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje, program pa bo sestavljen iz teorije v predavalnici in prakse predvidoma na Kureščku. Informacije: 041 428 924, www.grs-ljubljana.si.

Vsi rekreativni dogodki na enem mestu
Še zadnjič pozivamo organizatorje dogodkov, ki so kakor koli povezani s športno rekreacijo in gibanjem, da izkoristijo brezplačno možnost za vpis njihovega dogodka v Koledar rekreacije 2015. Podatke do konca tedna vpišite v portal www.rekreacija.si ali jih pošljite preko spletnega obrazca oziroma e.pošte. Za vpis so potrebni vsaj osnovni podatki: naziv, datum, panoga, kraj, organizator, kontaktni podatki (telefon, spletna stran, e-pošta…), po možnosti pa dodajte še kratek opis. Informacije: 041 537 097 (Žiga Černe), 01 566 12 40 (faks), koledar@rekreacija.si (e-pošta), www.rekreacija.si, www.facebook.com/rekreacija, www.twitter.com/rekreacija_si.
 

Športni koledar: planinstvo

G-L, arhiv: Razgibajmo se

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.