Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Razgibajmo se - 16.07.15

ŠZL - Žiga Černe: Ponudba za ta vroči vikend

S kolesom skozi drobovje Pece
Na Koroško se to soboto na odmerek adrenalina odpravite na kolesarsko pustolovščino po podzemlju mogočnega najvzhodnejšega slovenskega dvatisočaka in še malo naokoli. Ob desetih dopoldne bo start v Mitneku nad Črno na Koroškem, odpeljali pa se boste na težji petdesetkilometrski krog, nekaj lažji bo enaintridesetkilometrski, družinsko lahek in kratek pa bo dolg dvajset kilometrov. Uporabljajte seveda gorsko kolo in čelado, zaradi vožnje po podzemlju pa je obvezna tudi svetilka. Informacije: 070 929 950, www.blackhole-marathon.si.

Pohod na Slivnico
V naravi, na svežem zraku boste v soboto lahko uživali tudi na pohodu s pogledom na kozjansko morje. Zbor bo ob 7.30 uri pred trgovino Jager v Šentjurju, poletno vročino boste ukanili s hojo v senci dreves preko Rifnika in Kalobja, na poti pa videli in doživeli Ferležov mlin, pa kamnolom mlinskih kamnov, ki je v 19. stoletju veljal za enega večjih v avstroogrski monarhiji, sledil bo vmesni cilj na vrhu Slivnice, to je na 550 metrov visokem in razglednem Colu, na poti proti izhodišču pa se boste ustavili še pri eni najstarejših hiš na Kozjanskem in v najvišjem in najbolj strmem botaničnem vrtu v Sloveniji. V šestih urah boste prehodili osemnajst kilometrov. Informacije: 03 747 13 07, www.mladi-sentjur.si.

Pohod za praznik Sv. Marjete
20. julija goduje Sveta Marjeta in ta praznik v Breginjskem kotu slavijo že desetletja. Na najbližjo nedeljo se odpravijo na pohod do romarske cerkvice visoko na pobočju Stola. 19. julija se jim torej pridružite se jim ob 6. uri na izhodišču v Breginju, najprej pa vas čaka okoli triurni vzpon na najvišji vrh najdaljšega grebena v Julijskih Alpah in spust do cerkvice. Po maši ob enajstih bo v bližini poskrbljeno za druženje ob hrani in pijači. Informacije: 031 792 375, pdkobarid.com/planinski-odsek-breginj.

Panonski maraton treh dežel
Namesto po hribih in dolinah, se v nedeljo odpravite na turnokolesarski izlet po Panonski nižini. Vozili se boste ob idiličnih prekmurskih in madžarskih vasicah, prestopali reko Muro, se dvignili na medžimursko vinsko cesto in se na koncu sprostili v umirjenem mestecu Sveti Martin na Muri. Start bo v madžarskem mestu Lenti, od 9. ure naprej pa se bodo zvrstili odhodi na 110-, 55- in 15-kilometrski krog. Po uspešnem zaključku vas bosta pričakala malica, medalja ter kopanje v termah. Informacije: 031 346 083, www.kolesarski-klub-lendava.si.

Po delu Soške poti
Od izvira Soče proti Bovcu vodi najstarejša parkovna pot Triglavskega narodnega parka. Povezuje steze in mirne, manj znane dele doline Trente in Soče, stran od ceste in hrupa. Triglavski narodni park vsako leto organizira brezplačno vodenje po delu Soške poti na različne tematske vsebine, letošnja rdeča nit pa je »Tradicija lova«. Vse o gamsih, kozorogih in zlatorogih ter nekdanjih divjih lovcih, ki so si, poleg pastirjev prvi utirali pot po teh krajih, boste izvedeli na pohodu v četrtek, 23. julija. Zborno mesto bo pri Koči pri izviru Soče ob 9.00, sprehodili pa se boste do Doma Trenta, informacijskega središča TNP. Informacije: 05 388 93 30, www.tnp.si.
 

Športni koledar: planinstvo

G-L, arhiv: Razgibajmo se

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.