Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Razgibajmo se - 22.10.15

ŠZL - Žiga Černe: Vabljeni ta vikend na ...

Kostanjev pohod
Trideset tisoč malih in velikih tekačev se bo ta konec tedna udeležilo Ljubljanskega maratona, vsaj še enkrat toliko pa v Ljubljani pričakujejo gledalcev in spodbujevalcev. A vsi seveda ne boste tam, gneči na cestah in zaprtim ljubljanskim ulicam pa se boste lahko izognili tudi z zgodnjim odhodom na katerega izmed rekreativnih dogodkov po Sloveniji. V soboto dopoldne greste lahko na pohod po okolici Trebnjega. Start bo ob devetih na Izletniški kmetiji Kazina v Dolnjih Praprečah pri Veliki Loki (do tja se lahko pripeljete tudi z vlakom, ki iz Ljubljane odpelje ob 7.35), lahka pot pa bo dolga enaindvajset kilometrov, kar pomeni do pet ur hoje brez postankov. A tudi za počitek in vmesno malico bo poskrbljeno, prav tako kot tudi za kosilo na cilju. Informacije: 031 422 773, 041 521 208, www.kmetijakazina.com.

Jesenski pohod čez štiri občine
Ljubljane se v soboto lahko izognete tudi z obiskom sosednje občine Vodice, kjer domače turistično društvo pripravlja pohod po poteh, ki vodijo čez območja Trzina, Mengša, Vodic in skrajnega severnega dela Ljubljane. Začetek bo med 8. in 10. uro od brunarice Smučarskega društva Strahovica na Selu pri Vodicah, na voljo pa boste krajša in daljša pot: prva bo dolga osem kilometrov in bo vodila do vrha Rašice in nazaj, šestnajstkilometrska pa še naprej na Dobeno, od tam na Mengeško kočo na Gobavici ter nazaj proti Šinkovem Turnu in Selu. Vse poti so lahke in primerne za vse z nekaj kondicije. Na cilju vas bo čakala malica. Informacije: 041 886 003, www.vodice.si.

Po poteh Milana Majcna
Dovolj neokrnjene narave se boste naužili na sobotnem pohodu po sadovnjakih, vinogradih, travnikih in gozdovih v okolici Šentjanža na Dolenjskem, ki ga je že pred sto leti hvalil politik, pisatelj, teolog in časnikar dr. Janez Evangelist Krek. Pot boste začeli ob 9. uri sredi Šentjanža, med drugim pa boste videli tudi mejni kamen iz časov, ko si je okupator razdelil naše ozemlje, povzpeli se boste na razgledne Murnice in se ustavili v zidanici. V treh urah boste na cilju, prehodili pa boste trinajst lahkih kilometrov. Informacije: 041 392 567, www.sentjanz.si.

Okoli Žirov
Številne možnosti za sprostitev in aktivno preživljanje prostega časa nudi tudi zeleni konec Poljanske doline. To nedeljo ga boste raziskovali s kolesom ali peš. Izpred zadružnega doma v Žireh se boste pohodniki ob 8. uri, za pet do šest ur odpravili v smeri Vrsnika, Govejka, Sivke in Mrzlega vrha, kjer stoji nova planinska koča, kjer bodo pripravili pogostitev z golažem. Turni kolesarji se boste na isto pot odpravili ob deseti uri. Informacije: 051 306 076, 040 971 800, www.pdziri.si.

V iskanju sledi Soške fronte
Stoletnica začetka Velike vojne na našem ozemlju se počasi izteka, a pomniki ostajajo. V naravi so še vidni tudi na območju Brestovice pri Komnu, ogledate pa si jih na nedeljskem pohodu po stezicah, obraščenih z rujem, ki prav te dni dobiva svojo značilno rdečo barvo.. Start bo med deveto in pol deseto dopoldne izpred vaške šole, na trinajst kilometrov dolgi poti pa se boste lahko spustili tudi v Grofovo jamo in uživali v razgledih na tržaški zaliv z Istro in na Julijce ter Dolomite. Za postanke z okrepčili bo poskrbljeno, na cilju pa vas bodo pričakali s kraško joto in klobaso ali brez nje. Informacije: 040 815 552, www.brestovica.com.

Športni koledar: planinstvo

G-L, arhiv: Razgibajmo se

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.