Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Sončni Kanin - 10.12.2023

Pri nas resda še ni dovolj snega – in ga očitno še nekaj časa ne bo – ampak smučati se vseeno da.

Sončni Kanin - 10.12.2023

Primož Blaha

Če je poleg tega še sonce in lep razgled, je to že dober razlog za izlet na Kanin. Na italijanski strani so ta vikend pognali žičnice, zato smo izkoristili gondolo za hiter dostop v višje nadstropje. Brez obotavljanja smo se nato zagnali čez Prevalo na slovensko stran – na sonce! Prava škoda, da bo letos smučišče (že spet) očitno dostopno zgolj za turaše. No, mi smo to izkoristili in nismo bili edini.

S sedla smo odsmučali po progi do spodnje postaje trisedežnice, nižje je snega že premalo. Do tja pa je bilo prav luštno po razgledni progi z nekaj svežega snega. Nazaj gor in levo do okna. Na vzponu nam je bilo prav lepo toplo, tudi strmina pod oknom je bila udobna za vzpon, le zadnjih nekaj metrov je šlo lažje peš. Seveda smo pokukali skozi okno na severno stran, nato smo se na precej omejenem prostoru pripravili in odsmučali naravnost navzdol do dna grabna. Tu je bilo malo bolj razrito, ampak tudi lepo. Sledil je še zadnji vzpon nazaj do sedla, nato pa spust v senco, mraz in veter. Zato smo kljub že utrujenim nogam smučali vse do dna z bolj malo postanki.

PS. Kar tako dodajam še nekaj slik s petkovega izleta na Trupejevo poldne, kamor sem šel bolj po spletu okoliščin, ker je bila pač priložnost. Snega je v Karavankah seveda zelo malo, a vsaj v Železnici je za silo zimsko vzdušje. V vsakem primeru pa boljše kot v megleni dolini …

Primož Blaha - 10.12.2023

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.