Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Uredniška beseda - 13.04.09

Franci Savenc: 20 let svetovnega spleta - Beležimo že več kot 115.000 obiskov na mesec ... Katere brskalnike uporabljamo ali IE : FF = tudi anketa, ki se je le lotite. Pred glasovanjem se morate prijaviti!

Ta čas, ko se pojavljajo članki o dvajsetletnici svetovnega spleta (glej kopijo iz slovenske računalniške revije Monitor tam na desni), ugotavljamo da je naše spletno mesto pol mlajše in se vam kaže že v verziji 3 (prvi dve, čeprav dobro napolnjeni, začasno žal nista dostopni).

Obiskov imamo že več kot 115.000 na mesec, so pa po dnevih zelo različno razporejeni.

Diagram je produkt Googlovega Analitics in kaže, da smo najbolj obiskani ob ponedeljkih (ko je bilo obiskov/alcev že večkrat preko 5000), najmanj pa navadno ob sobotah, nedeljah in praznikih.

Zadnji čas, odkar poskušamo z anketo in temi "uvodniki", pa ugotavljamo, da vi, dragi obiskovalci, v (pre)veliki meri ne sledite novitetam, da pravzaprav le "klikate" na tisto, kar se vam zdi, da bi bilo lahko zanimivo ... in - kmalu pobegnete na novo spletišče ...

RSS-kanale ne poznate, se jih kar nekako bojite, pa so odlični (s)poročevalci; le pazabavajte se malo z njimi, pa jih boste sprejeli. Le stran s prikazovalnikom odprete, pa že vidite, na katerih vaših priljubljenih straneh je kaj novega.

Za naše sodelavce je uporaba brskalnika Firefoxa (slovenskega, v3) obvezna, z Internet Exoplorerjem (tudi če je najnovejša verzija) ne moremo npr. vnašati grafike ...
Ne "predpisujemo" ga tudi vam, čeprav ga priporočamo; imamo zanj dobre dodatke, mdr. tudi slovenski "pravopisnik", ki nas opozarja na tipkarske napake. - O njem bomo še pisali!

 


Če imate k vsemu temu kakšno pripombo ali pa na splošno, kakšen predlog za izpopolnitev našega spletnega mesta prosimo - dodajte komentar! Delujmo dvosmerno ...

Uredniška beseda - arhiv

Firefox 3 (SL) = brezplačen prenos

Internet Explorer 8 (EN)

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

1 komentarjev na članku "Uredniška beseda - 13.04.09"

Blaž Grapar,

Google Analyitics pokaže tudi kateri brskalniki se uporabljajo zato je trenutna anketa malo nesmiselna.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.