Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

V navezi - 03.04.22

Radioprvi: 70  let legendarnega Nejca Zaplotnika

Jure K. Čokl, Rudi Pančur, Eva Longyka Marušič 03. 04. 2022

"Nejcu je bilo življenje v dolini brez veze"

Napoved: Aprilsko oddajo V navezi začenjamo s pogovorom s prejemnikom nagrade za življenjsko delo v alpinizmu, Dušanom Kukovcem, sicer pa je tokratna oddaja skoraj v celoti posvečena 70. obletnici rojstva legendarnega slovenskega alpinista Jerneja Zaplotnika – Nejca, rojenega 15. aprila 1952. O njem smo se pogovarjali z Marijo in Andrejem Štremfljem ter Mojco Zaplotnik Jamnik.
Dr. Peter Mikša je Nejca Zaplotnika postavil ob bok največjim imenom svetovnega alpinizma in ovrednotil njegov plezalni opus.
Oddajo prinaša tudi pregled dogajanja za gornike najbolj ključnih dogodkov minulega meseca in napoved vsega tistega, kar ne smete zamuditi v mesecu aprilu.

Image
Za poslušanje, prenos MP3 k sebi ali naročilo podkasta ... pojdite na >>>


Iz napovedi na PZS.si
Aprilsko oddajo V navezi začenja pogovor s prejemnikom priznanja za življenjsko delo v alpinizmu - z Dušanom Kukovcem se je pogovarjal Jure K. Čokl. Alpinist, gorski reševalec, morjeplovec in svetovni popotnik Dušan Kukovec, rojen leta 1928, je z Janezom Resnikom že leta 1969 kot prvi Slovenec preplezal klasično smer v Eigerju. Starosta Šaleškega alpinističnega odseka in GRS v Celju je tudi eden najstarejših alpinistov in gorskih reševalcev pri nas.

Tokratna oddaja V navezi je skoraj v celoti posvečena 70. obletnici rojstva legendarnega slovenskega alpinista Jerneja Zaplotnika - Nejca, rojenega 15. aprila 1952. O njem se je Jure K. Čokl pogovarjal z vrhunskima alpinistoma Marijo in Andrejem Štremfljem, ki je z Nejcem kot prvi Jugoslovan in s tem Slovenec stal na Mount Everestu, ter Nejčevo ženo Mojco Zaplotnik Jamnik, ki se spominja njegove sočutnosti do ljudi, ki se je je dotaknil tudi v knjigi Pot.

Dr. Peter Mikša je Nejca Zaplotnika postavil ob bok največjim imenom svetovnega alpinizma in ovrednotil njegov plezalni opus. 

Oddaja prinaša tudi pregled dogajanja za gornike najbolj ključnih dogodkov minulega meseca in napoved vsega tistega, česar ne smete zamuditi aprila.

Vabljeni k poslušanju oddaje V navezi v nedeljo, 3. aprila, ob 14.30, na Prvem programu Radia Slovenija!

Radioprvi, 03.04.2022
V navezi

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.