Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Vremenski kotiček - 01.07.12

Nedeljski dnevnik: Vremenski kotiček 

Herschlov vremenski ključ je glede vremena v mesecu juliju precej zadržan. V smislu nepredvidljivosti. V nekaterih primerih je namreč napoved odvisna od smeri vetra in tako bo v naslednjem mesecu.

Začetek meseca je odvisen od juga oziroma jugovzhodnika. Če bo pihal, potem se obetajo deževni dnevi. V nasprotnem lepši. Sredi meseca naj bi prevladovalo oblačno vreme z dežjem, po 19. juliju utegne biti bolje, če bo za pihal severozahodni veter. Le glede konca meseca ne dopušča preveč napak. Herschlov ključ pravi, da bo konec meseca sončen.

Podobno naj bi bilo avgusta, z nepredvidljivim začetkom meseca in lepšim koncem. Zanimivo je, da za mesec julij ni toliko pregovorov kot za vse druge mesece v letu. Vseeno nekaj svaril: »Ako je 2. dan malega srpana grdo, še 40 dni bo mokro.« S hudo zimo pa grozi že 17. julij, ko ima god Aleš. »Ako je Aleš suh, si napravi za zimo topel kožuh.«

Napoved v besedi
V četrtek in petek bo povečini sončno in spet bolj vroče. V petek popoldne bodo nastale posamezne vročinske nevihte. Dolgoročnejša napoved za zdaj kaže lep naslednji teden, s poslabšanjem proti koncu.

Nedeljski dnevnik 01.07.2012

 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.