Išči

Objavljalci

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Želiš postati gorski vodnik?

Združenje gorskih vodnikov Slovenije (ZGVS) razpisuje usposabljanje 

Želiš postati gorski vodnik?

... za gorskega vodnika/vodnico na podlagi 12. člena Zakona o gorskih vodnikih (ZGV) UL RS št. 59/10 str. 8899) in Pravil ZGVS začetek usposabljanja za poklic gorskega vodnika / gorske vodnice (koda poklica 5113.02 po Uredbi o uvedbi in uporabi standardne klasifikacije poklicev, UL RS št. 28/97, str. 2234). Usposabljanje se bo pričelo v letu 2021. Obsegalo bo 80 dni tečajev in izpitov. Usposabljanje je usklajeno z zahtevami Mednarodne zveze združenj gorskih vodnikov IFMGA in bo skupaj z enoletnim pripravniškim stažem izvedeno v štirih letih.

Usposabljanje:  Prijavnica (.docx)  +  Razpis (.pdf)

Pomembni datumi: 30. november– Informativni sestanek >  18. december – Rok za oddajo prijav
                                      Februar 2021 – Sprejemni izpit

YouTube, 02.08.2020: ZGVS Gorski vodniki / Mountain guides
Ste si vedno želeli preživeti brezskrben dan v gorah. Sanjate o gori, smeri, brezpotju ali turnem smuku, pa ne veste komu zaupati? V videu vam predstavljamo Gorske vodnike, pravo gorniško elito, izbrano iz vrst najboljših alpinistov. Več kot 20 let smo člani mednarodne krovne IFMGA organizacije ustanovljene leta 1965. Smo edini, ki pri vodenju za zagotavljanje varnosti uporabljamo vrv, naše šolanje je zahtevno, saj ga zaključi približno polovica kandidatov traja pa od 4-7 let.
Smo odlični poznavalci gora , prilagajamo se trenutnim razmeram, vremenu in željam gostov. V gorah preživimo ogromno časa, so naš drugi dom. Vodimo lažje pristope, zahtevne plezalne vzpone poleti in pozimi. Z največjim veseljem vas odpeljemo na turno smuko. Združene izkušnje so ključne pri sprejemanju zahtevnih odločitev, da vas varno pripeljemo do cilja in nazaj v dolino. Sedaj pa se skupaj odpravimo v tišino grebenov in sten. Se vidimo v gorah!

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

OBJAVLJALCI

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.