Išči

Objavljalci

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 17.10.11

Pokaži objave o reševanjih GRSPadec gorskega kolesarja - Predviden razvoj vremena
GRS Maribor: Reševanje gorskega kolesarja

Ob 10.56 se je pri padcu poškodoval gorski kolesar pod vzpenjačo na Mariborskem Pohorju v občini Maribor. Posredovali so reševalci Postaje GRS Maribor in helikopter Slovenske vojske za reševanje v gorah z dežurnim zdravnikom. Ponesrečenca so oskrbeli in prepeljali na zdravljenje v mariborski UKC.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo jasno.
V torek bo pretežno jasno, zjutraj bo slana. Čez dan bo zapihal jugozahodni veter. Proti večeru se bo ponekod v zahodni Sloveniji pooblačilo.
V sredo bo v vzhodni Sloveniji še sončno. Drugod se bo pooblačilo, v zahodnih krajih bo pričelo deževati. Pihal bo jugozahodni veter.
V četrtek bo oblačno s padavinami. Meja sneženja se bo spustila pod 800 metrov nadmorske višine. Zapihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem burja.


GRS Maribor, 16.10.11: Reševanje gorskega kolesarja

V nedeljo smo bili gorski reševalci Društva GRS Maribor ob 10:57 uri is strani RECO Maribor obveščeni o nesreči avstrijskega gorskega kolesarja, ki je med spustom z Bolfenka na Pohorju v območju “Mariborskega slaloma” padel in se težje poškodoval. Šest gorskih reševalcev je odhitelo na kraj nesreče. S terenskim vozilom so pomagali tudi delavci ŠC Pohorje. Ponesrečenega smo oskrbeli, zaščitili pred podhladitvijo in zaradi suma težjih poškodb notranjih organov, po posvetovanju z dežurno službo NMP ZD Maribor, poklicali na pomoč helikopter. Helikopter SV je ponesrečenca transportiral v UKC Maribor.

Lepo vreme je kljub nizkim temperaturam tudi ta vikend na Pohorje privabilo množico pohodnikov in kolesarjev.

Bilten URSZR: 17.10.2011


Meteo.si

ARSO: podrobnejša vremenska napoved,
... posebej za Julijske Alpe


Prikaži seznam objav označenih z

         GRS    razmere   vreme

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

OBJAVLJALCI

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.