Išči

Objavljalci

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 27.12.08

Predviden razvoj vremena
Obstala je gondolska žičnica - Zdrsnil je na pobiočju Batognice

Ob 17.57 je zaradi preskoka jeklenice obstala gondolska žičnica na Golteh v občini Mozirje. V gondoli je ostalo ujetih 46 ljudi okoli 300 metrov pred spodnjo postajo žičnice v Žekovcu na višini 70 metrov. Aktivirani so bili reševalci Postaje GRS Celje in jamski reševalci iz Velenja, ki so skupaj s tehničnim osebjem žičnice okoli 21.35 varno rešili vse potnike iz gondole. 209 smučarjev, ki je ostalo v hotelu na Golteh so s terenskimi vozili prepeljali v dolino. V akciji reševanja so sodelovali tudi gasilci PGD Nazarje in Mozirje.

Ob 10.24 se je poškodoval planinec pri zdrsu okoli 200 metrov globoko na zmrznjenem pobočju Batognice v pogorju Krna v občini Kobarid. Kljub posredovanju reševalcev Postaje GRS Tolmin in helikopterja Slovenske vojske z dežurno ekipo za reševanje v gorah, je planinec zaradi hudih poškodb umrl med reševanjem. S helikopterjem so ga prepeljali v dolino.

Predviden razvoj vremena

V soboto in nedeljo bo na Primorskem precej jasno, pihala bo zmerna do močna burja. Drugod bo pretežno oblačno, ponekod bo občasno rahlo snežilo.
V ponedeljek in torek bo na Primorskem in v višjih legah jasno, drugod se bo večji del dneva zadrževala nizka oblačnost.

Bilten URSZR: 27.12.2009


Meteo.si

ARSO: Snežne razmere plazovna nevarnost

Podatki z lavinskih postaj

Razmere na smučiščih


+ Prikaži seznam vseh dosedanjih
objav
označenih z

        Razmere (v gorah)

         vreme

         GRS

         Bilten URSZR 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

OBJAVLJALCI

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.