Išči

Objavljalci

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Razgibajmo se - 07.04.11

ŠZL - Žiga Černe: Pohodi, turna smuka in gorskokolesarske delavnice

7. april je svetovni dan zdravja
»Zdravje ni vse, brez zdravja pa je vse nič« pravi znan pregovor in če ne druge dni v letu, njegov pomen upoštevajte vsaj v teh dneh, ko praznujemo dan zdravja. Z gibanjem v naravi ga boste lahko v naslednjih sedmih dneh praznovali na več kot sto rekreativnih dogodkih po Sloveniji, kolikor jih beležimo v Koledarju rekreacije na www.rekreacija.si.
Enega med njimi v soboto pripravljajo na Obali, tamkajšnji zdravstveni delavci in šolarji s Škofij pa vas bodo razgibali na poti po Škofijah in na Tinjan. Odhod bo izpred Lame v Dekanih ob pol devetih dopoldne; družine z majhnimi otroki bodo pot zaključile na Škofijah, malce bolj vzdržljivi se bodo od tam še vrnili na izhodišče (dve uri hoje), najbolje pripravljene pa dodatno čaka še vzpon na razgleden Tinjan (skupaj štiri ure). Med pohodom bo čas tudi za osveščanje in meritve. Informacije: 05 664 71 00, www.zd-koper.si.

Tri gorskokolesarske delavnice na robu Ljubljane
Po širši okolici Ljubljane je speljanih na stotine kilometrov manj prometnih cest in poti, tja pa med ljubitelji kolesarjenja največ zahajajo lastniki trek in gorskih koles. Ta petek, soboto in nedeljo bodo v zahodnem predmestju našega glavnega mesta, za osvežitev ali pridobitev znanja ter veliko gibanja na svežem zraku, priložnost dobili predvsem lastniki gorcev. V petek boste na "Šraufaški" delavnici izvedeli marsikaj o popravilih gorskih koles. Prikazali bodo opravila, ki jih lahko izvedemo z navadnim orodjem, s posebnim orodjem, na svoj račun pa bodo prišli tudi vsi, ki želijo svoje kolo predelati oziroma nadgraditi. Tisti, ki želijo sami odpraviti okvaro na svojem kolesu ali zamenjati kakšen del, lahko predhodno naročijo potrebne rezervne dele!
Sobotna delavnica bo namenjena tistim, ki bi radi nadgradili svoje znanje obvladovanja gorskega kolesa, nedeljska pa bo nadaljevalna in namenjena predvsem tistim, ki užitke iščejo predvsem v spustih. Prijavnina je za predprijavljene precej cenejša. Vse dni bo zbor ob 10. uri pri Lesnini na Brdu. Informacije: 040 175 656, www.mtbstudio.si.

Turnosmučarski izlet na Luknjo
S smučanjem za letos še ni čisto konec, saj boste sneg lahko še nekaj tednov (varno) izkoristili le še v gorah. Ta teden ste na voden vzpon in smuk vabljeni pod Triglav, s starodavnega prehoda med dolinama Save in Soče, ki leži na nadmorski višini 1758 metrov. Zbor v popolni opremi (dereze, ki ustrezajo čevlju, cepin, kapa, rokavice, topla oblačila, plazovna žolna, plazovna sonda in lopata) bo v soboto ob 8. uri, pri Slovenskem planinskem muzeju v Mojstrani. Opravili boste s tisoč metri višinske razlike, odsmučali pa uživaških pet kilometrov. Obvezne so predprijave, prijavnina pa je 25 evrov. Informacije: 040 881 125 www.tnp.si.

Trideželni pohod parka Goričko-Raab-Őrség
Trenutke sprostitve in priložnosti za bolj zdravo življenje lahko poiščete tudi na sobotnem pohodu po čezmejnem območju kultur treh narodov in treh pokrajin. Zbor bo do pol enajste dopoldne na zeleni meji pri Gostilni Mečnik (Mertschnigg) v Kuzmi, odšli pa boste na zanimiv dvanajstkilometrski pohod v smeri Žabje vasi (Krottendorf) in Kalchberga, se zaradi malice in osvežitve ustavili v sadnem raju visokodebelnega sadovnjaka družine Lendl, nadaljevali do ostankov gradu Dobra (Neuhaus) in se vrnili na mejo, kjer vas bodo že čakali s toplo malico. Srednje težke hoje po gozdu in poljih bo s postanki vred za največ pet ur. Startnina bo sedem evrov za odrasle in mladino ter štiri evre za otroke. Prijave zbirajo še v četrtek. Informacije: 031 354 149, 051 611 254, www.park-goricko.org.

Pohod zdravja na Otok ljubezni
V Prekmurju boste lahko na pohodu ostali tudi še v nedeljo. Cilj izleta bo otok sredi Mure pri Ižakovcih. Tam bodo s programom začeli ob pol treh popoldne, do tja pa bo več vodenih pohodov: v Beltincih bo start v parku pred gradom ob 13.30, iz Spodnjega Krapja bodo izpred gasilskega doma krenili ob isti uri, ob enih pa bosta še starta v Veržeju (izpred trgovine Narcisa) in iz Odrancev (pred gostilno ob Črncu). Do cilja se lahko pripeljete tudi s kolesom iz Murske Sobote, s skupnim startom ob trinajstih izpred Zavoda za zdravstveno varstvo, na Ulici Arhitekta Novaka. Seveda si prihod lahko organizirate tudi sami, od kod drugod. Na cilju bo vsega po malem, toliko, da bo zabavno in prijetno: nekaj govorov, mala in velika folklora, tamburaši, nekaj skupinske telovadbe…, izmerili pa si boste lahko tudi krvni tlak. Po programu bo še druženje in pokušina zdravih prigrizkov in domačih dobrot. Informacije: 02 530 21 23, www.beltinci.net.
 

Športni koledar: planinstvo


G-L, arhiv: Razgibajmo se

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

OBJAVLJALCI

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.