Išči

Julijske Alpe

Vse kar je vezano na gorsko območje Julijske Alpe, to in onstran meje (z Italijo).

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten – 25.06.23

GRS v štirih akcijah

Ob 18.26 sta se med Grivo in Vrtcem, pri planini Viševnik, občina Bohinj, dva planinca znašla na neprehodnem prepadnem terenu. Gorski reševalci GRS Bohinj so ju z vrvno tehniko dvignili na planinsko pot in ju nepoškodovana pospremili v dolino.

Ob 10.32 je na Zeleniških špicah, občina Kamnik, alpinist zdrsnil po pobočju in se poškodoval. Gorski reševalci GRS Kamnik so poškodovanca imobilizirali in po steni spustili do mesta, kjer ga je lahko prevzel helikopter Slovenske vojske in ga prepeljal v UKC Ljubljana. Gorski reševalci so prav tako rešili dva nepoškodovana alpinista, ki sta plezala v skupini s poškodovanim.

Ob 17.18 si je na območju Vrat med Rodico in Črno prstjo v občini Tolmin pohodnica poškodovala gleženj in koleno. Posredovali so reševalci GRS Tolmin in dežurna ekipa HNMP s helikopterjem SV, ki jo je prepeljal v UKC Ljubljana.

Ob 14.34 si je na pobočju Nanosa, občina Postojna, planika zlomila nogo. Reševalci GRS Ljubljana - skupina Postojna in GRS Tolmin - skupina Ajdovščina so poškodovanko oskrbeli, ter jo prenesli do mesta, kjer jo je prevzela dežurna ekipa GRS z Brnika in helikopter SV. Poškodovanko je helikopter prepeljal v UKC Ljubljana.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo pretežno jasno. Pihal bo šibak veter vzhodnih smeri, burja na Primorskem bo popoldne ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 28, na Goriškem in ob morju do 30 °C.

V ponedeljek bo pretežno jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 16, ob morju okoli 18, najvišje dnevne od 26 do 31 °C.

V torek bo spremenljivo do pretežno oblačno. Sredi dneva in popoldne bodo nastajale krajevne plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale tudi v noč na sredo. Zapihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja.
V sredo bo delno jasno, nastalo bo še nekaj krajevnih ploh.


 25.06.2023
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 5456

JULIJSKE ALPE