Išči

ALP

ALP-inizem, -inističen, -inist/ka, -inistinčni (odsek ...) =  torej vse na temo "alpinizem" 
Če nekoga zanima le alpinizem, si lahko za (najbolj) priljubljeno nastavi povezavo:  ALP >  

Alpinizem

Objavljalci

Authors

Arhiv

Alpinistične novice 07.11.06

Praznične novice še niso prišle do nas zato tokrat tanjša izdaja.

Alpinistične novice


Tokratne novice so res skope. Glavni razlog za to je, da je bil naš nabiralnik v petek, ko sem zaradi svoje odsotnosti v prihodnjih dneh moral napisati novice, skorajda prazen. Veliko plezalcev je nekaj prazničnih dni raztegnilo v male počitnice in večina se je vrnila v nedeljo. Naslednja izdaja novic bi torej znala biti zanimiva. Sporočite kje ste bili in kaj ste plezali.

Dvojna zmaga


Andrej Sotelšek je konec oktobra v Kotečniku preplezal smer Ford Perfect (8a+). Ker je smer podaljšek Guernice je Andrej pred uspešnim vzponom to smer preplezal vsaj desetkrat. Kot kaže pa je bil Andrej v zadnjem času poleg treninga priden tudi na drugih področjih. Pred kratkim je namreč dobil sina Maksa.

Novosti iz plezališč


Betka Galičič nam je tokrat postregla z novostmi iz plezališča Vipava kateri skriva tudi odlični sektor Rumena. V osemdesetih in začetku devetdesetih precej popularen del plezaliča z znano smerjo Orgazem (6c+) je bil v zadnjih letih precej osvežen. Okoli omenjene smeri so nastale še nove, ki so, preverjeno, prave lepotice. Betka je preplezala smer Štrudl, ki je v vodniku označena kot P. Projekt so poizkušali preplezati tudi zelo dobri plezalci a je bilo na vrhu pretežko. Betka je sedaj postavila sidrišče nekoliko nižje in smer ima sedaj oceno 6c. Levo od nje je navrtala še eno novo smer, imenuje se Rogljič in gre na isto sidrišče, ocena je 7a. Desno od Gorile Magille je dodala še eno smer, imenuje se Nana mala opica, ocena pa je okrog 7b. V teh pozno jesenskih dneh je sektor primeren predvsem v popoldanskih urah, ko ga doseže sonce.
Zadnjič je k sklopu novosti pozabila omeniti tudi smer Moon safari v Babni, nad Ledenim vinom. V vodniku je še projekt, sedaj pa je očiščena, ocena pa 7a

Srečno!

Tomaž Jakofčič

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 11460

ALPinizem