Išči

posavsko

POSAVSKO... opis

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 06.03.22

GRS v štirih akcijah

Ob 11.47 se je nad Kočo v Krnici, občina Kranjska Gora, pri padcu poškodoval turni smučar. Gorski reševalci GRS Kranjska Gora in dežurna ekipa GRS Brnik so poškodovanega smučarja na kraju oskrbeli, nato pa ga je helikopter Slovenske vojske prepeljal v Splošno bolnišnico Jesenice.

Ob 11.16 si je pri padcu na smučišču Krvavec, občina Cerklje na Gorenjskem, smučarka poškodovala glavo. Posadka s helikopterjem Slovenske vojske jo je v spremstvu dežurne ekipe GRS na Brniku prepeljala v UKC Ljubljana.

Ob 12.44 se je na smučišču Krvavec, občina Cerklje na Gorenjskem, pri padcu poškodovala smučarka. Dežurna ekipa HNMP Brnik je poškodovano smučarko na kraju oskrbela, nato pa so jo s helikopterjem Slovenske vojske prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 14.19 je pohodnica pod goro Obnik, občina Bled, zašla s poti. Gorski reševalci GRS Radovljica so jo našli in s pomočjo vrvne tehnike spustili nazaj na stezo ter pospremili v dolino.

Ob 11.55 se je pri naselju Vintarjevec, občina Šmartno pri Litiji, pri delu v gozdu poškodovala oseba. Gasilci PGD Vintarjeve in Šmartno pri Litiji ter reševalci GRS Ljubljana so poškodovani osebi imobilizirali zlomljeno nogo ter jo z nosili prenesli do reševalnega vozila. Reševalci NMP ZD Litija so osebo dokončno oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana. O dogodku so bile obveščene vse pristojne službe.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo spremenljivo do pretežno oblačno, dopoldne na zahodu še precej jasno. Predvsem na Notranjskem in Kočevskem bo ponekod občasno naletaval sneg. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 6, na Primorskem do 9 °C.

V ponedeljek bo na zahodu delno jasno, drugod bo nekoliko manj spremenljive oblačnosti kot danes. Burja na Primorskem bo čez dan slabela. Najnižje jutranje temperature bodo od -9 do -2, na Primorskem od 0 do 4, najvišje dnevne od 2 do 6, na Primorskem do okoli 9 °C.

V torek bo pretežno jasno, čez dan v vzhodni polovici Slovenije spremenljivo oblačno. Burja na Primorskem bo ponehala, v notranjosti pa bo še pihal severni do severovzhodni veter.

V sredo bo na Primorskem pretežno jasno, drugod se bo po jasnem jutru od severovzhoda pooblačilo.


 06.03.2022
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 198

POSAVSKO

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.