Išči

kraško

KRAŠKO... opis

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten – 16.10.22

GRS v osmih (8) akcijah

Ob 16.19 je v gozdu na Pokljuki, občina Bohinj, osebo obšla slabost. Reševalci GRS Radovljica in združena ekipa GRZS - HNMP so osebo na kraju oskrbeli. S helikopterjem SV so jo prepeljali v dolino do reševalcev NMP Bled.

Ob 19.30 sta pri sestopu s Prisojnika v občini Kranjska Gora planinca zašla s poti. Gorski reševalci GRS Kranjska Gora so ju našli nepoškodovana in pospremili v dolino.

Ob 18.16 so na Gabrški peči, občina Kamnik, tri planinke zašle iz označene poti. Reševalci GRS Kamnik so prišli do precej izmučenih planink in jih nepoškodovane pospremili do nihalke na Veliki planini. Z nihalko so se odpeljale v dolino.

Ob 15.29 sta se pod Črneljsko špico, občina Bovec, na višini okoli 2000 metrov nadmorske višine zaplezala lovca. Posredovali so reševalci GRS Bovec in združena ekipa HNMP in GRS na Brniku. Zaplezana lovca je helikopter SV nepoškodovana prepeljal v dolino.

Ob 10.23 je v gozdu nad Izobraževalnim centrom za zaščito in reševanje, občina Ig, med izvedbo vaje reševalnih psov, oseba padla z drevesa in se telesno poškodovala. Reševalci postaje GRS Ljubljana so poškodovano osebo imobilizirali in prenesli do reševalnega vozila. Reševalci NMP Ljubljana so jo prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 12.16 je na razgledni točki pri slapu Boka, občina Bovec, sprehajalec zdrsnil z lesenega podesta in obtičal okoli 5 metrov nižje z poškodovanim gležnjem. Reševalci GRS Bovec so poškodovanega oskrbeli in ga predali reševalcem NMP Tolmin. Prepeljali so ga do mejnega prehoda Robič, kjer so ga prevzeli italijanski reševalci.

Ob 19.11 sta se na pobočju nad izvirom reke Hubelj, občina Ajdovščina, izgubila pohodnika. Gorski reševalci GRS Tolmin-skupina Ajdovščina so pohodnika našli in nepoškodovana pospremili v dolino.

Ob 16.53 je v gozdu nad naseljem Žiri v istoimenski občini obležala nezavestna oseba. Reševalci GRS Škofja Loka in PGD Dobračeva so nudili pomoč osebi do prihoda reševalcev NMP Škofja Loka.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo sončno, več oblačnosti bo ponekod na Primorskem in Notranjskem, popoldne se bo jasnilo. Megla se bo dopoldne razkrojila. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 23 °C.

V ponedeljek bo pretežno jasno. Zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla. Jutranje temperature bodo od 5 do 10, ob morju okoli 12, najvišje dnevne od 19 do 23 °C.

V torek bo pretežno jasno, zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla.

V sredo bo sprva še pretežno jasno z meglo po nižinah. Popoldne in zvečer bo več spremenljive oblačnosti, na vzhodu bo nastalo nekaj kratkotrajnih ploh.


 16.10.2022
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 230

KRAŠKO

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.