Išči

kraško

KRAŠKO... opis

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten – 19.10.22

GRS v dveh akcijah

Ob 16.24 sta se v steni Rušice, občina Kranjska Gora, zaplezala dva alpinista. Gorski reševalci GRS Kranjska Gora in združena ekipa GRS–HNMP so ob pomoči helikopterja SV alpinista rešili iz stene in prepeljali v
dolino.

Ob 13.44 sta se na območju Nanosa, občina Vipava, izgubili pohodnici, ki ju zaradi slabe pokritosti z mobilnim signalom niso mogli priklicati. Reševalci postaje GRS Tolmin – skupina Ajdovščina so ju našli nepoškodovani in ju pospremili do avtomobila.

Predviden razvoj vremena

V sredo bo dopoldne pretežno jasno z meglo po nižinah. Popoldne bo delno jasno, predvsem na vzhodu bo več spremenljive oblačnosti. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 22, na Primorskem ob šibki burji do 26 °C. Ponoči se bo oblačnost od vzhoda povečala, v notranjosti lahko pade kakšna kaplja dežja.

V četrtek bo zjutraj v notranjosti pretežno oblačno, več jasnine bo na Primorskem, kjer bo pihala šibka burja. Čez dan se bo delno razjasnilo. Jutranje temperature bodo od 5 do 11, na Primorskem v krajih z burjo okoli 13, najvišje dnevne od 15 do 18, na Primorskem do 23 °C.

V petek bo zmerno do pretežno oblačno, jutro bo po nekaterih nižinah megleno. Pihati bo začel jugozahodnik.

V soboto bo večinoma oblačno, na zahodu bo že zjutraj deževalo, dež pa se bo čez dan razširil na večji del države. Ob morju bo pihal jugo.


 19.10.2022
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 230

KRAŠKO

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.