Išči

primorsko

PRIMORSKO... opis

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten – 01.07.23

GRS v štirih akcijah

29. 6. ob 21.35 sta na grebenu Kačji jezik, med Oltarjem in Veliko Ponco, občina Kranjska Gora, obtičala dva tuja alpinista. Eden od njiju si je lažje poškodoval roko. Danes, 30. 6. ob 7.30 so ju gorski reševalci GRS Kranjska Gora s pomočjo posadke s helikopterjem SV prepeljali v SB Jesenice.

Ob 14.48 si je pri sestopu s Triglava proti Staničevi koči, občina Kranjska Gora, tuja planinka poškodovala nogo. Gorski reševalci GRS Mojstrana so jo s pomočjo dežurne ekipe GRS Brnik in posadke s helikopterjem SV prepeljali v SB Jesenice.

Ob 18.32 se je na Kaptanskem grebenu pod Brano v Kamniških Alpah zaplezala alpinistka. Reševalci GRS Kamnik in dežurna GRS ekipa z Brnika so s helikopterjem SV poleteli po nepoškodovano plezalko in jo prepeljali v dolino.

Ob 11.50 se je na melišču pod Prestreljenikom na Kaninu, občina Bovec, pri padcu poškodovala tuja mladoletna oseba. Gorski reševalci GRS Bovec so zaradi slabih vremenskih razmer poškodovanko prenesli nižje, kjer jo je prevzela dežurna ekipa GRS in jo s helikopterjem SV prepeljala v bolnišnico na Jesenice.

Predviden razvoj vremena

V soboto bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami, ki bodo pogostejše popoldne. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 27 °C.

V nedeljo bo večinoma sončno, predvsem v gorskem svetu in v hribih bodo nastale posamezne plohe in nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 18, najvišje dnevne od 24 do 29 °C.

V ponedeljek bo spremenljivo oblačno. Predvsem popoldne bodo krajevne plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale tudi v noči na torek in v torek čez dan.


 01.07.2023
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 2164

PRIMORSKO

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.