Išči

primorsko

PRIMORSKO... opis

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten – 30.06.23

GRS v sedmih (7) akcijah

Ob 8.46 je na Kredarici, občina Kranjska Gora, tujega gornika obšla slabost. Gorski reševalci GRS Mojstrana in dežurna ekipa GRS Brnik so ga na kraju oskrbeli ter s helikopterjem LPE prepeljali v dolino.

Ob 19.38 si je v ferati v Mojstrani, občina Kranjska Gora, planinka poškodovala nogo. Na kraju so jo oskrbeli gorski reševalci GRS Kranjska Gora in dežurna ekipa GRS Brnik, nato pa jo je helikopter LPE prepeljal v UKC Ljubljana.

Ob 12.58 je v Kamniški Bistrici, občina Kamnik, plezalec pri balvanskem plezanju padel in si poškodoval nogo. Gorski reševalci GRS Kamnik so pomagali reševalcem NMP Kamnik pri oskrbi in prenosu poškodovanega do reševalnega vozila, s katerim je bil prepeljan v UKC Ljubljana.

Ob 11.44 si je pohodnica pri sestopu iz Gradiške ture, občina Vipava, poškodovala ramo. Gorski reševalci GRS Tolmin so poškodovano planinko oskrbeli in jo predali dežurni ekipi GRS Brnik. Helikopter LPE jo je prepeljal v UKC Ljubljana.

Ob 19.57 si je pri kapelici na romarski poti na Šmarno goro, občina Ljubljana, oseba poškodovala nogo. Gasilci GB Ljubljana, PGD Tacen in gorski reševalci GRS Ljubljana so osebo oskrbeli in transportirali do reševalnega vozila, s katerim je bila prepeljana v UKC Ljubljana.

Ob 21.31 si je na nedostopnem območju v gozdu pri naselju Trnovec, občina Medvode, oseba med nabiranjem borovnic pri padcu poškodovala nogo. Gorski reševalci GRS Ljubljana so osebi nudili prvo pomoč in jo prenesli do reševalnega vozila v dolini. Reševalci NMP Ljubljana so jo oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 9.19 so v gozdu nad vasjo Gorenja vas, občina Gorenja vas - Poljane, našli pogrešano osebo. Gorski reševalci GRS Škofja Loka in reševalci NMP Škofja Loka so obolelo osebo na kraju oskrbeli, nato pa je bila s helikopterjem LPE in dežurno ekipo GRS Brnik prepeljana v UKC Ljubljana.

Predviden razvoj vremena

V petek bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Čez dan bo zapihal jugozahodni veter. Zvečer bodo na zahodu nastale posamezne plohe in nevihte, ki se bodo ponoči širile proti osrednji Sloveniji. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 30 °C.

V soboto bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, deloma nevihtami. Pogostejše bodo popoldne. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18, najvišje dnevne od 21 do 27 °C.

V nedeljo bo večinoma sončno, predvsem v gorskem svetu in v hribih zahodne Slovenije bo nastala kakšna ploha.

V ponedeljek bo spremenljivo oblačno s popoldanskimi plohami in nevihtami.


 30.06.2023
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 2164

PRIMORSKO

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.