Išči

Vse objave

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 05.06.09

Predviden razvoj vremena - Veter in obilne padavine

Predviden razvoj vremena

V petek bo večinoma oblačno. Sprva bodo občasno, krajevne padavine predvsem v zahodni polovici Slovenije, popoldne pa tudi drugod. Vmes bodo posamezne nevihte. Več padavin in pogosteje bo deževalo v zahodni Sloveniji. Ponoči bo dež prehodno ponehal in na severovzhodu se bo delno zjasnilo. Krepil se bo jugozahodnik, ob morju jugo.
V soboto bo v vzhodnih krajih deloma sončno. Drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno. Dež se bo dopoldne krepil, pogosteje in obilneje bo deževalo v hribovitih krajih na zahodu. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, ob morju jugo.
V nedeljo bo na vzhodu delno jasno, drugod spremenljivo do pretežno oblačno. Občasno bo deževalo v zahodni in ponekod v osrednji in južni Sloveniji. Jugozahodni veter bo slabel.
V ponedeljek bo večinoma suho, manjše padavine bodo občasno predvsem na severozahodu.

Opozorilo

Po podatkih agencije RS za okolje lahko od petka do nedelje zvečer, zlasti v hribih severne Primorske in v Posočju, pade od 100 do 230 litrov dežja na kvadratni meter. Zato lahko tam močneje porastejo hudourniški vodotoki.

V soboto bo pihal močan jugozahodnik. Na severovzhodu ter ponekod v višje ležečih krajih bo v sunkih presegel hitrost 70 kilometrov na uro.
 

Bilten URSZR: 05.06.2009


Meteo.si

ARSO: Snežne razmere plazovna nevarnost

Podatki z lavinskih postaj

Razmere na smučiščih


+ Prikaži seznam vseh dosedanjih
objav
označenih z

        Razmere (v gorah)

         vreme

         GRS

         Bilten URSZR 


GRZS: iz Biltena URSZR - akcije GRS

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 79837