Išči

Vse objave

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 05.11.10

Predviden razvoj vremena - Razmere v gorah

V petek bo pretežno jasno. Po nižinah bo zjutraj in dopoldne megla ali nizka oblačnost, ki se lahko ponekod zadrži večji del dneva. Precej nizke oblačnosti bo tudi na Primorskem. Čez dan bo ponekod pihal jugozahodni veter.
V soboto bo v zahodni Sloveniji oblačno in večinoma suho, drugod pa bo pretežno jasno. Zjutraj in dopoldne bo po nekaterih kotlinah megla. Pihal bo jugozahodni veter.
V nedeljo bo pretežno oblačno, predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji bo občasno deževalo.
V ponedeljek bo oblačno in deževno.

Razmere v gorah

Po podatkih Agencije RS za okolje je bilo v prvi polovici tega tedna precej oblačno vreme z občasnimi padavinami. Pogostejše so bile v Julijskih Alpah in zahodnih Karavankah, kjer jih je padlo tudi največ.
Meja sneženja je nihala, a se večinoma ni spustila pod 2000 metrov, občasno pa je deževalo tudi nad 2500 metri. Zato je nekaj novega snega zapadlo le v visokogorju, pa še to v glavnem le v Julijskih Alpah.
Ničla je bila večinoma nad najvišjimi vrhovi, občasno se je spustila malo pod 2500 metrov. Zaradi tega se je sneg hitro sesedal in zaradi občasnega dežja tudi razmočil. Pomrznil je le po najvišjih vrhovih.
V visokogorju Julijskih Alp je bilo sredi tega tedna do 60 cm snega, pod 2000 metri pa snega hitro zmanjka. Drugod po naših gorah je snega bolj malo, večinoma ni strnjene snežne odeje. Zaradi močnega vetra v preteklih dneh je sneg marsikje močno spihan v zamete.

Bilten URSZR: 05.11.2010

Meteo.si

ARSO: podrobnejša vremenska napoved,
... posebej za Julijske Alpe

Prikaži seznam dosedanjih objav označenih z

         GRS

         Razmere

         vreme

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 79855