Išči

Vse objave

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR - 25.10.12

Pokaži objave o reševanjih GRSPoškodovana v Skuti, pohodnik zdrsnil v strugo, iskalna akcija - Predviden razvoj vremena

Ob 17.05 se je v južni steni Skute, občina Kamnik, huje poškodovala planinka. Zaradi nedostopnega terena so reševalci GRS Kamnik planinko začasno oskrbeli in so v steni ostali čez noč. Danes, 25.10.2012 bo po njih poletel helikopter Slovenske vojske z dežurno zdravniško ekipo in jih prepeljal v dolino.

Ob 13.11 je pri slapu Boka pri Bovcu, pri hoji ob strugi reke Boke, nizozemski pohodnik zdrsnil v strugo reke. Gorski reševalci GRS Bovec so pohodnika nepoškodovanega rešili iz struge. Pri iskanju in lociranju ponesrečenca so sodelovali tudi gasilci PGD Bovec.

Ob 18.02 sta se v bližini naselja Zvirče, občina Tržič, v gozdu izgubili dve mlajši osebi. V iskalno akcijo so se vključili gasilci PGD Bistrica pri Tržiču, PGD Kovor, gorski reševalci GRS Tržič, vodniki reševalnih psov SIP-1 Gorenjska in ZRPS. Takoj po začetku iskalne akcije sta pogrešani osebi sami prišli iz gozda.

Predviden razvoj vremena

V četrtek bo na Primorskem in v višjih legah pretežno jasno. Po nižinah osrednje in vzhodne Slovenije se bo zadrževala nizka oblačnost, ki se bo popoldne ponekod razkrojila.
V petek se bo od zahoda pooblačilo. Dež bo že dopoldne zajel zahodne kraje, do večera pa se bo razširil nad večji del Slovenije.
V soboto bo oblačno s padavinami, deloma nevihtami. Meja sneženja se bo popoldne spuščala in zvečer ter v noči na nedeljo se bo ponekod lahko spustila do nižin. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja.
V nedeljo bodo padavine oslabele in postopno tudi ponehale. Zelo hladno bo in vetrovno.

Bilten URSZR: 25.10.2012


Meteo.si

ARSO: podrobnejša vremenska napoved,
... posebej za Julijske Alpe


Prikaži seznam objav označenih z

GRS razmere vreme

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 79785