Išči

Vse objave

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR za 09.05.06

Nadaljevali iskanje - Predviden razvoj vremena – Razmere v gorah

Pomembnejši dogodki s področja zaščite in reševanja
9. maj 2006 - izvleček


9. maja so se v iskanje pogrešane osebe na območju Cerkna vključili tudi gorski reševalci GRS Tolmin in kinologi, vendar pogrešanega moškega še niso našli.

Predviden razvoj vremena

V sredo bo sprva pretežno oblačno, dež bo povsod ponehal. Na Primorskem bo zjutraj in dopoldne pihala šibka do zmerna burja. Čez dan se bo delno razjasnilo, popoldne bodo še krajevne plohe. V četrtek bo prevladovalo sončno vreme. Zjutraj bo ponekod po nižinah kratkotrajna megla.
V petek in soboto bo prevladovalo sončno vreme. V soboto bo zapihal jugozahodni veter.

Razmere v gorah

V ponedeljek je bilo po podatkih Agencije RS za okolje še sončno in toplo vreme, snežna odeja se je še naprej sesedala in talila. Ničla je bila na okoli 2500 metrih. V torek je bilo oblačno z občasnimi padavinami. Zapadlo je okoli 5 centimetrov snega, snežilo je večinoma nad 2000 metrov. Lavinske razmere se zaradi novega snega niso spremenile. Nekoliko pa se je ohladilo in v sredo je bila ničla na okoli 2300 metrov.
Na 1500 metrih je v Julijskih Alpah do 80, na 2500 metrih pa od 280 do 450 centimetrov snega. V Savinjskih Alpah, Karavankah je na 1500 metrih sneg večinoma le v osojah ter na nekaterih planotah. Višina snežne odeje je precej neizenačena.
Snežna odeja je v visokogorju pomrznjena oz. prekrita z nekaj centimetri novega snega. Pod 2000 metrov pa je ponoči in zjutraj pomrznjena, čez dan pa se zmehča. Nevarnost snežnih plazov je večinoma 1. stopnje, sredi dneva in popoldne se zlasti na prisojnih pobočjih poveča na 2. stopnjo po petstopenjski lestvici. Zjutraj je sneg v visokogorju pomrznjen, zato je nevarnost zdrsov.
V sredo bo še spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami, v četrtek pa bo večinoma sončno vreme s kakšno popoldansko ploho. Ničla bo na nadmorski višini od 2300 do 2500 metrov. Sneg se bo talil in izgineval, le po najvišjih vrhovih se snežne razmere ne bodo kaj dosti spremenile.

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 79662