Išči

Vse objave

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR za 21.08.05

Pogrešajo ga - Močne padavine - Predviden razvoj vremena


Pomembnejši dogodki s področja zaščite in reševanja
21. avgusta 2005 - izvleček

Ob 13.15 se je na območju Gorenje Trebuše, občina Tolmin pričela iskalna akcija za moškim, ki ga pogrešajo od sobote popoldne. V iskalni akciji so sodelovali enota reševalcev za iskanje pogrešanih oseb s psi, gorski reševalci GRS Tolmin in domači gasilci. Ob 18.45 so iskalno akcijo prekinili, pogrešanega moškega še niso našli. Z iskalno akcijo bodo nadaljevali v ponedeljek tekom dneva.

MOČNE PADAVINE, POPLAVA, POVODENJ, VISOKO PLIMOVANJE IN POPLAVLJANJE MORJA - PLAZOVI, USADI, PODORI, ZDRS ZEMLJINE

PREDVIDEN RAZVOJ VREMENA V PRIHODNJIH DNEH

V ponedeljek bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami, deloma nevihtami. V torek se bo ponekod delno razjasnilo, čez dan se še lahko pojavljajo krajevne plohe.
V sredo bo dopoldne sončno, popoldne v notranjosti spremenljivo oblačno, možne bodo še posamezne kratkotrajne plohe. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla. V četrtek bo povečini sončno.

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

1 komentarjev na članku "Bilten URSZR za 21.08.05"

Tomaž Ogrin,

Naša lepa dežela je pač hribovita, je vodnata, je relativno redko poseljena (zaenkrat...).Same naravne dobrote. Ampak kako je to čudno, da smo kot vile v varžet v tem prostoru. Gradimo tam, koder vode nosijo, koder zemlja polzi pa kar je še tega zemeljskega. Samo , da malo več pade iz neba. Saj zadnja pošiljka ni bila ne vem kaj. Parkrat letno je tako ali tako treba računati s tem.

Ampak raje bomo imeli milijardno škodo zaradi lastne neumnosti.

To škodo bi bilo treba zaračunati upravnim enotam, ki izdajajo gradbena dovoljenja. Uslužbencem, do ministra, ne državni malhi.

Tudi za ceste, mostove, ki jih potem voda odnese, spodnese, poplavi, ipd. Pa ne stoletne vode, ampak kar vsakoletne.

Kdor je malo bral zadnji dve, tri leta kritične prispevke o vedenju v prostoru in tozadevnih predpisih v zvezi z gradnjami ter spremljal kakšne primere na terenu, je lahko ugotovil, da je okoljsko ministrstvo zanemarilo pomembni stroki, ki bistveno prispevata k zmanjšanju neumnosti: geologijo in urbanizem. Preprosto odvzelo jima je besedo...

Tudi kmetijsko ministrstvo in Sklad kmetijskih zemljišč imata umazane roke. Mirno dajeta najboljšo zemljo ali poceni gozd za pozidavo. Gradi lahko kdorkoli kjerkoli, samo, da pokaže denar. Nepremičninarji meljejo dobiček, škodo bo pa družba (mi vsi skup) plačala.

Primer iz Loga pri Brezovici, občina Vrhnika. Nore gradnje. Na ilovici, v strmini, spodaj vodni izviri. Brez geoloških preiskav na terenu, z geološko karto 1:100.000, ki jo lahko poceni kupiš pri geologih. Seveda deluje kapitalizem - čim nižji stroški za nepremičninarja. Ko pride stvar do države, je pa socializem, škodo plačamo vsi. Tako se je lahko iti kapitalizem, na račun drugih...Doklej?

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 79692