Išči

Vse objave

Objavljalci

Authors

Arhiv

Planinski svet - 06.06.13

Primorski dnevnik: Preložili Izlet v Dolomite; Začenja se sezona izletov; Večdnevni izlet na Slovaško in Poljsko; 42. srečanje obmejnih planinskih društev,...

Preložili Izlet v Dolomite

Obilica starega in novozapadli sneg pred dobrim tednom sta med razlogi za odpoved dvodnevnega izleta v Dolomite, z vzponom na Peitlerkofel v skupini Odle. Izlet bo predvidoma sredi julija ali v začetku septembra. Dodatni razlog je še zaprta planinska postojanka (Rif Genova), ki jo odprejo konec junija.

Začenja se sezona izletov

SPDG vabi člane, ki tega še niso uredili, da pred poletjem in pred začetkom sezone izletov v gore, poskrbijo za plačilo članarine in zavarovalnine PZS. V juliju in avgustu, tako kakor prejšnja leta, rednega tedenskega dežurstva ob četrtkih, med 19. in 20. uro, na sedežu ne bo. Kdor še ni član PZS, kar poleg različnih ugodnosti (popust na ceni prenočevanja v planinskih postojankah v lasti ali upravljanju planinskih združenj) nudi tudi nezgodno zavarovanje in zavarovanje za kritje stroškov reševanja v tujih gorah. Za celoletno zavarovanje znaša plačilo 10 evrov.

Večdnevni izlet na Slovaško in Poljsko

Goriški planinci so za cilj letošnjega večdnevnega izleta izbrali Tatre, oziroma kraje na Slovaškem in Poljskem. Program je planinsko, zgodovinsko in kulturno obarvan. Poleg vzponov na nekaj gorskih vrhov (tudi Krivan) bodo obiskali tudi Krakov in Zakopane, poklonili pa se bodo tudi spominu v prvi svetovni vojni padlih rojakov. Izlet bo od 1. do 8. julija, prevoz z avtobusom iz Gorice. Za morebitna prosta mesta in podrobnejše informacije: tel. 0481882079 - Vlado (v opoldanskem času).

42. srečanje obmejnih planinskih društev

V Podpeci pri Železni Kapli, v bližini znanega gostišča Riepel, bo v nedeljo, 9. junija vse živo. Že v zgodnjih jutranjih urah se bodo ob gostišču zbirali planinci, ki živijo ob zahodni meji Slovenije, na 42. srečanju obmejnih planinskih društev (SPD Celovec, PD Jesenice, PD Benečija, SPD Gorica in SPD Trst). Letošnje srečanje prireja Slovensko planinsko društvo Celovec, ki je pripravilo bogat program. V jutranjih urah bodo udeleženci lahko izbirali med tremi po težavnosti različnimi vodenimi pohodi. Sledil bo uradni del prireditve s krajšim kulturnim sporedom in prijateljskim druženjem. Kot ježe tradicija, srečanje bo olepšala godba Železar z Jesenic. Tržaški planinci se bomo na Koroško podali z avtobusom, ki bo odpeljal s trga Oberdan ob 6. uri, oziroma ob 6.15 z Opčin (izpred hotela Daneu).
Goriški planinci (SPDG) pa se bodo z avtobusom odpeljal ob 6. uri s parkirišča pri Rdeči hiši (na italijanski strani). Zaradi muhastega vremena priporočamo primerno opremo in obutev. Malica iz nahrbtnika.

Dan slovenskih planincev

»Dan slovenskih planinskih doživetji« so organizatorji poimenovali letošnji Dan slovenskih planincev, ki bo v soboto, 15. junija, v Kamniški Bistrici. V počastitev treh visokih jubilejev: 120-letnice Slovenskega planinskega društva/Planinske zveze Slovenije, 120-letnice PD Kamnik in 120-letnice PD Ljubljana - Matica so organizatorji pripravili posebno bogat in pester program, v okviru katerega bo vsakdo našel kaj zanimivega.
Otrokom so namenjeni: planinski izlet, lov na zaklad ter poljane zabave in delavnice družabnosti. Odrasli bodo lahko izbirali med petimi izleti različne težavnostne stopnje; kolesarjem so namenjene tri, glede na težavnost, različne ture; gorski reševalci pa bodo pripravili prikaz reševanja. V zgodnjih popoldanskih urah bo pred Domom v Kamniški Bistrici slavnostna prireditev s sprevodom praporščakov. Praznika se bodo udeležili tudi tržaški planinci. V Kamniško Bistrico se bodo odpeljali z društvenim kombijem. Odhod ob 6. uri izpred hotela Daneu na Opčinah. Za prijave in informacije sta na razpolago tel. št. 040413025 (odgovarja Marinka ) ali 040220155 (odgovarja Livio).
 

 06.06.2013

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 79823