Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Alpinistične novice - 26.05.03

Delo, Šport - Tomaž Jakofčič: Obvestila - Memorial VTK - Športno plezanje - 

Obvestila
Po neuspelem aprilskem razpisu za načelnika in člane Komisije za alpinizem le-ta ponavlja razpis. Predlogi bodo obravnavani na Zboru načelnikov.

Komisija za alpinizem prav tako poziva vse akterje alpinističnih akcij, da le-te potrdijo do 16. 6. Predloge in potrdila se zbirajo na PZS, KA, Dvoržakova 9, Ljubljana ali po elektronski pošti.

Postaja GRS Ljubljana bo 14. 6. organizirala 6. tekaški rally na Krim. Prireditev se bo pričela v Iškem Vintgarju ob 8.uri, z dvigom štartnih kartonov.

Memorial VTK
Akademski alpinistični odsek iz Ljubljane vsak zadnji vikend v letu organizira memorial VTK v spomin trem članom odseka, ki so ob tem času leta 1950 preminuli v Razu Jalovca. Družabni del se bo začel v petek zvečer v Domu v Tamarju, v soboto pa bo na sporedu tekmovanje Dirka okoli kola s štartom ob 8. uri. Trasa tekmovanja je v območju turnega smuka iz Kotovega sedla. Snega je še nekaj in ob pravočasnem prečenju pod steno Jalovca je možno neprekinjeno smučati nekje do višine vstopa v smer JLA oz. rampe, kjer vodi poletna pot na sedlo.

Športno plezanje
Erik Švab (SPD Trst, La Sportiva, Montura, Grivel, Kong) se že nekaj časa posveča predvsem športnemu plezanju ter balvaniranju. Obiskal je več centrov balvanskega plezanja kot npr. Cresciano in Chironico v Švici, Maltatal v Avstriji, Cubo in Valle dell Orco v Italiji ter Vitovlje v Sloveniji. Na fleš je preplezal kar nekaj problemov z oceno 7A ter enega 7A+. Z več poizkusi je preplezal dva problema z oceno 7C.

V športnem plezanju je preplezal na pogled tri smeri z oceno 7c, med njimi Stinger v Mišji peči. Med vzponi z rdečo piko izstopata predvsem druga ponovitev smeri Sacro e profano (8b) v sektorju Mano di Fatima pod Napoleonsko cesto ter prvi vzpon v 35 metrov dolgi smeri Doris (8a+). Poleg tega je dokaj hitro preplezal še Romantische strasse (8a) in Mud Club (8a+) na Napoleonski cesti ter Samsaro (8a, 4.p.), 1. r. Chiquite (8a) in Oktoberfest (8a) v Mišji peči.

T. J. 

  26.05.2003

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.