Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 01.02.14

Predviden razvoj vremena:
Izredni bilten: močno povečana nevarnost snežnih plazov

Ob 20.19 se je na smučišču Kope, občina Ribnica na Pohorju, smučar zaletel v zaščitno ograjo in si poškodoval glavo. Reševalec na smučišču ga je oskrbel do prihoda reševalcev NMP. Prepeljali so ga v bolnišnico Slovenj Gradec.

Predviden razvoj vremena

V soboto bo oblačno s padavinami, ki bodo močnejše v zahodni Sloveniji, v vzhodnih krajih pa jih bo do večera zelo malo. Snežilo bo ponekod na severozahodu države, drugod bo deževalo. Ponekod bo še možna poledica. Ob morju bo pihal jugo, tam lahko tudi zagrmi. Zvečer in ponoči se bodo padavine pogosteje pojavljale tudi v vzhodni Sloveniji. Predvsem na Štajerskem in v Prekmurju bo možna poledica.
V nedeljo bo na Primorskem deževalo. Drugod bo dež prehajal v sneg. Padavine bodo na severovzhodu spet oslabele, pa tudi v zahodnih krajih ne bodo več obilne. Jugo ob morju bo oslabel, na Primorskem bo zapihala šibka do zmerna burja. Temperature bodo večinoma malo nižje od današnjih.
V ponedeljek dopoldne bodo padavine povsod ponehale. Na Primorskem bo pihala zmerna burja.
V torek bo pretežno oblačno in povečini suho.

OPOZORILO: Po podatkih Agencije RS za okolje je zaradi obilnega sneženja, ki se bo na severozahodu države še nadaljevalo do ponedeljka, na širšem območju Julijskih Alp močno povečana nevarnost snežnih plazov. Tam je v zadnjih 24 urah zapadlo od 50 do 100 cm snega, do nedelje zjutraj lahko pade še dodatnih 50 do 100 cm snega oziroma na Primorskem od 50 do 100 l/m² padavin.
V notranjosti države, najbolj pa na prehodu med Notranjsko in Primorsko, je danes in del noči na nedeljo še velika nevarnost poledice in žleda.


Izredni Bilten  841-1/2014-107 - DGZR: 01.02.2014 ob 17.00

Po podatkih Agencije RS za okolje bo zaradi obilnega sneženja, ki se bo na severozahodu države še nadaljevalo do ponedeljka, je na širšem območju Julijskih Alp močno povečana nevarnost snežnih plazov. Tam lahko do nedelje zjutraj lahko pade še 50 do 100 cm snega oziroma na Primorskem in v zgornjem Posočju od 50 do 100 l/m2 padavin. V notranjosti države, najbolj pa na prehodu med Notranjsko in Primorsko, bo še v noči na nedeljo velika nevarnost poledice in žleda.

Uporabljane oznake: Bilten|GRS|nesreča|plaz|RAZ|sneg|vreme|


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe  

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 

Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]
► Napoved za pohodnike/gore
Vremensko okno
Kamere
slika s Kredarice | spletne kamere


Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.