Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 03.05.08

Padalec na drevesu - Zasilno pristala dva jadralna padalca - Pri Gregorčičevem slapu - Predviden razvoj vremena

Bilten URSZR: pomembnejše s področja zaščite in reševanja - 03.05.2008


Ob 15.49 je v Ajdovščini poljski jadralni padalec zaradi težav v zraku zasilno pristal na drevesu ob cesti, ki pelje proti izviru Hublja. Ob nenačrtovanem pristanku se ni poškodoval. Iz drevesa je sestopil sam, pomoč pri pobiranju padala sta mu nudila reševalec postaje GRS Tolmin in gasilec GRC Ajdovščina.

Ob 16.54 sta na Lijaku nad Ajševico pri Novi Gorici na vzletišču jadralnih padalcev takoj po vzletu zasilno pristala dva jadralna padalca. Pri zasilnem pristanku se je eden poškodoval. Poškodovanega jadralca je oskrbela ekipa reševalcev NMP ZD Nova Gorica in ga prepeljala v šempetrsko bolnišnico. Pri oskrbi in prenosu jim je pomoč nudila Enota za hitre intervencije mestne občine Nova Gorica - Reševanje iz višin in globin, Enota za tehnično reševanje.

Ob 15.40 se pri Gregorčičevem slapu v Tolminu utrgala skala, ki je poškodovala planinko. Posredovali so člani GRS Tolmin, ki so planinko s poškodovano levo nogo imobilizirali in jo prenesli 200 metrov do mesta, kjer jo je prevzel helikopter SV z zdravnikom in jo je prepeljal do Tolmina. Reševalci NMP ZD Tolmin so jo z reševalnim vozilom prepeljali v šempetrsko bolnišnico.

Predviden razvoj vremena

V soboto bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Predvsem popoldne bodo posamezne plohe, ki jih ob morju ne bo. Zjutraj bo lahko ponekod po nižinah kratkotrajna megla. V nedeljo bo zmerno, občasno pretežno oblačno. Kakšna manjša ploha lahko nastane že dopoldne, večinoma pa se bodo pojavljale sredi dneva in popoldne in jih bo več kot danes. V ponedeljek bo v zahodnih krajih precej jasno. Drugod se bo zjutraj in dopoldne od vzhoda pooblačilo in pojavljale se bodo manjše, krajevne padavine, deloma plohe. V torek bo sončno, popoldne bodo nastale posamezne plohe. Na Primorskem bo oba dni občasno pihala šibka burja

 

 

 

Arhiv - seznam objav označenih z

Bilten URSZR

vreme

GRS

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.