Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 17.12.11

Predviden razvoj vremena - Razmere v gorah

V soboto zjutraj bodo padavine od severozahoda že večinoma ponehale, najkasneje na jugovzhodu. Dopoldne bo na Primorskem še pihala burja. Čez dan bo spremenljivo do pretežno oblačno, predvsem na Primorskem bodo še posamezne, kratkotrajne plohe.
V nedeljo bo sprva precej jasno. Zjutraj in del dopoldneva bo po nižinah megla ali nizka oblačnost. Popoldne se bo od zahoda oblačnost zopet povečala, na Primorskem bodo posamezne plohe.
V ponedeljek bo pretežno oblačno, na jugu in vzhodu bo naletaval sneg.
V torek bo večinoma jasno.

Razmere v gorah

Po podatkih Agencije RS za okolje je v četrtek v gorah snežilo, meja sneženja se je spustila do nadmorske višine okoli 700 metrov. Zapadlo je od dobrih 5 do skoraj 20 centimetrov snega. Pihal je okrepljen jugozahodnik, ki je delal zamete.
Ponoči se je zjasnilo, v petek pa se spet oblači in na zahodu se že pojavljajo manjše padavine, meja sneženja je med 1100 in 1400 metri.
Trenutno je v Julijskih Alpah na 2500 metrih do okoli 100 cm snega, na 1500 metrih pa okoli 10 cm. Podobno stanje je tudi drugod po naših gorah. Sneg je mehak, vetru izpostavljene lege so spihane do stare, deloma poledenele podlage. Nevarnost snežnih plazov je majhna, 1. stopnje po evropski petstopenjski lestvici. Predvsem na mesti, kjer je sneg spihan, je nevarnost zdrsov na stari, deloma poledeneli podlagi.
Do sobote zjutraj bo v gorah zapadlo od 15 do okoli 30 centimetrov snega. Sprva bo pihal močan, tudi viharni jugozahodnik, ki bo delal zamete in opasti, ponoči pa se bo veter obrnil v severo do severozahodno smer. V soboto čez dan in v nedeljo bo suho in hladno vreme.
Snežna odeja se bo le počasi sesedala, zaradi vetra bodo nastali številni zameti in klože. Nevarnost snežnih plazov se bo zaradi novega snega povečala. predvsem bodo nevarna mesta z napihanim snegom.

Bilten URSZR: 17.12.2011


Meteo.si

ARSO: Snežne razmere plazovna nevarnost

Podatki z lavinskih postaj

Razmere na smučiščih - Snežni telefon


Prikaži vse dosedanje objave označenh z

         GRS = reševanja/akcije naše GRS

         razmere v gorskem svetu

         vreme = vse o vremenu, napovedi ...

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.