Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 28.12.12

Štiri nesreče, dve posredovanji GRS - Predviden razvoj vremena

Ob 9.51 se je na smučišču Kekec v Kranjski Gori, pri padcu poškodoval smučar. Oskrbeli so ga reševalci NMP Kranjska Gora in NMP Jesenice. 

Ob 11.19 so na poti iz Krme proti Kredarici v občini Kranjska Gora planinci naleteli na zasneženo planinko, ki je obležala v snegu. Reševalci GRS Mojstrana in zdravnica letalka reševalka so s helikopterjem SV poleteli do najdene planinke, vendar je bila le ta že mrtva. Reševalci so truplo prenesli do helikopterja in jo prepeljali v dolino.

Ob 15.29 si je na smučišču Krvavec v Cerkljah na Gorenjskem, smučar pri smučanju poškodoval hrbtenico. Posredovala je dežurna ekipa HNMP iz Brnika s helikopterjem SV, ki je poškodovanega smučarja prepeljala do letališča Jožeta Pučnika na Brniku, od tam naprej pa so ga reševalci NMP Kranj z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Ljubljana.

Ob 15.52 je v plezalni smeri Mačkova pot pod Hleviško planino nad Idrijo mlajšo pohodnico poškodoval odkrušen kamen. Poškodovano planinko je oskrbela ekipa NMP ZD Idrija. Reševalci postaje GRS Tolmin so ob pomoči gasilcev PGD Idrija z vrvno tehniko spustili poškodovano osebo iz težko dostopnega terena in jo prenesli do reševalnega vozila. Prepeljali so jo v Univerzitetni klinični center Ljubljana. Pri sestopu v dolino so pomagali tudi njeni soplezalki.

Predviden razvoj vremena

V petek dopoldne se bo v zahodni in osrednji Sloveniji postopno zjasnilo, na vzhodu pa bo še večinoma oblačno. Popoldne bo pretežno jasno, pihal bo okrepljen severni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja.
V soboto bo pretežno jasno, burja na Primorskem bo oslabela.
V nedeljo in ponedeljek bo pretežno jasno, ponekod po nižinah se bo zadrževala megla ali nizka oblačnost.

Razmere v gorah

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.