Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Novica iz Koreje - 07.01.11

PZS - Rožle Bregar posredoval ob 22.50 po korejskem času
PZS - Zdenka Mihelič: Andrej Pečjak nam je pisal, da so "priprave v polnem teku, ...

V spremstvu organizatorjev smo se z avtobusom iz Seula odpeljali 300 kilometrov južneje, v mesto Cheongsang, kjer bomo nastanjeni nadaljnje dni.

Ob veličastni otvoritvi je Koreja še enkrat pokazala svojo natančno organiziranost, ki daje zgled nadaljnjim tekmam. Prva letošnja tekma za "UIAA Ice Climbing World CUP", svetovni pokal v lednem plezanju se je uradno pričela. Težko pričakovane stene, ki velja za najmodernejšo konstrukcijo do sedaj, na žalost še nismo videli, saj je od baze oddaljena slabo uro vožnje.

Naše barve tokrat zastopata le Blejčana Jernej in Matevž Vukotič. Kot pravita, se tekme zelo veselita, predvsem pa nove sezone in nabiranja novih izkušenj. Časa za trening danes ni bilo, naredila pa sta nekaj treninga za moč in vaj za raztezanje. Počutje je odlično, tudi hrana dobro dene.

Po sporočilu organizatorjev je led zelo dobro pripravljen, z zamrzovanjem nimajo težav saj se dnevne temperature gibljejo nekoliko pod ničlo, ponoči pa se spustijo do -15 °C.

Jutri se bo na ledni konstrukciji pomerilo 89 tekmovalcev iz 22 držav, konkurenca je letos še posebej velika. Na sporedu so kvalifikacije, tako za težavnostno kot tudi za hitrostno plezanje. Zvečer sledi še polfinale v težavnosti.
Prvi vtisi o Koreji so odlični, le časa za aklimatizacijo je bilo bolj malo, a upajmo, da časovna razlika ne bo delal težav.

Rožle Bregar


www.iceclimbing.kr/english/ >>>


... organizacija in učinkovitost pa presenečata v vseh pogledih.
Pripenjam slikco našega hotela - naša zastava je peta z leve."

Andrej je v Koreji kot tehnični delegat UIAA, predsednik sodniške žirije na tekmi SP v Cheongsong v Koreji in tudi kot predsednik Tehnične podkomisije pri Komisiji za ledno plezanje UIAA. Nad korejsko učinkovitostjo je navdušen: "Marsičesa se bomo morali še naučiti. Če so taki tudi v gospodarstvu, se bomo morali bolj potruditi in predvsem postati bolj učinkoviti in manj papirnati (z manj birokracije in manj govorjenja)."

In kakšne so bile danes čez dan razmere v Cheongsongu? "Danes je mrzlo in -14 stopinj C."

Rožle Bregar pa je sporočil, da se bo oglasil zvečer tudi s kakšno fotografijo in prvimi vtisi s prizorišča. Po zajtrku je z Matevžem in Jernejem Vukotičem, našima dvema plezalcema na tem svetovnem pokalu, odšel iz Seula na pot v Cheongsong. Popoldne po prihodu sta "Matevž in Jernej malo potrenirala in šla malo odtečt," je zapisal Rožle.

Preberite si še naših plezalcih, predstavitve in samem svetovnem pokalu v lednem plezanju 2011 ter prejšnja javljanja iz Koreje.

Zdenka Mihelič

 

07.01.2011

 


G-L: Novica iz Koreje - 05.01.11
 



Andrej je govoril na otvoritvi ...


 

Kategorije:
Novosti SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.