Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Razgibajmo se 01.03.12

ŠZL - Žiga Černe: Vabljeni na katerega od pohodov ...

Pohod ob dnevu žena
Ženske so pri ukvarjanju z rekreacijo moške že presegle, ta in še naslednji teden pa bodo posebej njim namenjene tudi številne rekreativne prireditve. Največ se jih bo zbralo to soboto in nedeljo na aerobnem vikendu v Ljubljani, na številčno damsko udeležbo pa računajo tudi piranski ribiči, ki jih le v soboto vabijo na pohod po Obali. Začetek bo ob 9. uri na piranski tržnici, pri Čakolo caffeju, ob morju pa se boste odpravili na devetnajst kilometrov dolg izlet do kmečkega turizma Deluka v dolini Dragonje, kjer vas bodo menda pričakali z domačo pojedino. Hoje v eno smer bo za štiri ure. Informacije: 031 897 381, rdoradela.com.

Jurčičev pohod
Pohod od Višnje Gore do Muljave sodi v železni program slovenske športne rekreacije. Lani ga ni zgrešilo kar desettisoč ljubiteljev hoje, narave, veselega razpoloženja ali pa le zgodb Josipa Jurčiča, vi pa ste v soboto vabljeni na letošnjega. Start bo do pol desetih iz središča Višnje Gore, trasa pa bo klasična, 12-kilometrska, čez Polževo do cerkvice sv. Duha in od tam le še navzdol do Jurčičeve domačije na Muljavi. Kdor bo še zmogel, si bo pot za štiri kilometre podaljšal do vasi Krka, kjer bodo za pohodnike odprta vrata Krške jame. Prijavnina bo dva evra. Informacije na tel. 041 746 825, www.ivancna-gorica.si.

Zimski spominski pohod pod Arihovo peč
Izogniti se ne moremo niti najavi pohoda po severni strani Karavank, ki se ga boste lahko udeležili na prvo marčevsko nedeljo. Zbor zanj bo ob 9. uri pri Polancu na Čemernici (Hodnina) nad Šentjakobom v Rožu, povzpeli pa se boste do bunkerja, ki je postavljen pod mogočno steno, ki jo domačini imenujejo Arihova peč in od tam do planinske koče na Bleščeči, kjer bo srečanje z malico. Prijavnina bo po šest evrov za odrasle, za mladini pa štiri. Če se boste peljali skozi cestni predor Karavanke, avstrijske vinjete ne boste potrebovali. Informacije: 0043 676 5173045, www.ssz.at.

Pomlad je čas za nov začetek
Nekateri se sicer hvalijo z lepim deležem gibalno in športno dejavnih Slovenk in Slovencev, a realnost je žal drugačna. Res je, da je v zadnjih dvajsetih letih migati začelo zelo veliko število prebivalcev naše države, po zadnji raziskavi Fakultete za šport (izpred par let) pa se s športom za zdravje, boljše počutje, sprostitev, hujšanje…, večkrat na teden ukvarja le dobra tretjina. Premalo aktivni so razdeljeni približno na pol: v drugi tretjini so aktivni največ nekajkrat na mesec, v tretji pa so popolnoma neaktivni. Žal se najbolj poklicane športne organizacije, v glavnem ukvarjajo le z že prepričanimi, težje delo pa ostaja predvsem zdravstvenim delavcem, ki se vsako leto trudijo tudi s pomočjo preizkusov hoje na dva kilometra. Letos jih bo letos več kot stošestdeset: začeli so že sredi februarja, nadaljujejo pa sedmega marca v Brežicah. Vsi datumi in podrobnosti so na www.rekreacija.si.

Z Egom na pohod
V Koledarju rekreacije lahko najdete skoraj šesttisoč dogodkov in med njimi jih je veliko število primernih tudi za premalo dejavne. Med njimi so tudi redni mesečni pohodi Društva za zdravje srca in ožilja Slovenije, ki iz ljubljanskega parka Tivoli vodijo na Rožnik in še malo naokoli. Marčevski bo potekal na dan žena, z zmerno hojo pa boste začeli ob 15. uri pred Halo Tivoli. Na startu in cilju vam bodo izmerili krvni tlak in posneli EKG. Informacije: 01 234 75 50, www.zasrce.si.
 

Športni koledar: planinstvo


G-L, arhiv: Razgibajmo se

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.