Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 03.08.08

Reševali v Steni in na poti z Raduhe - Dve iskalni akciji, ena brezuspešna
Predviden razvoj vremena

Ob 13.31 se je v nemški smeri v severni triglavski steni nogo poškodoval plezalec. Posredovali so reševalci Postaje GRS Mojstrana in dežurna posadka GRS za reševanje v gorah s policijskim helikopterjem, ki so plezalca prepeljali v bolnišnico.

Ob 17.30 se je pri sestopu z gore Raduhe, občina Ravne na Koroškem, poškodovala planinka. Gorski reševalci GRS Prevalje so poškodovano planinko oskrbeli in jo prepeljali v Zdravstveni dom Ravne na Koroškem.

Ob 7.28 so gorski reševalci Postaje GRS Bovec s pomočjo helikopterja Letalske enote Policije pričeli iskati že tri tedne pogrešanega italijanskega planinca. V popoldanskih urah so z iskanjem prekinili. Pogrešanega niso našli.

Ob 15.19 so bovški prostovoljni gasilci in gorski reševalci na območju Kanina v občini Bovec pričeli iskati pogrešanega domačina. Njegovo vozilo so našli pri A postaji kaninske žičnice v Bovcu. Pogrešani se je v nočnih urah sam vrnil domov.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo sončno, zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Popoldne bodo predvsem v hribovitem svetu severne in zahodne Slovenije posamezne nevihte.
V ponedeljek bo dopoldne precej jasno, zjutraj bo po nekaterih nižinah kratkotrajna megla. Popoldne se bo od severozahoda oblačnost povečala. Krajevne plohe in nevihte se bodo začele pojavljati v severozahodni in severni Sloveniji, zvečer in v noči na torek bodo zajele večji del Slovenije. Najmanj verjetne bodo v južni in jugozahodni Sloveniji. Prehodno bo zapihal jugozahodnik, zvečer ponekod na Štajerskem severni veter.
V torek bo zmerno do pretežno oblačno in hladneje. Na Primorskem bo suho, drugod bo dopoldne občasno še rahlo deževalo.
V sredo bo večinoma sončno in spet nekoliko topleje. Zjutraj in del dopoldneva bo po nižinah megla ali nizka oblačnost.

Bilten URSZR: 03.08.2008

 

 

Prikaži seznam objav
označenih z

         GRS

         vreme

         Bilten URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.