Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR za 30.09.06

Nezavestna planinka - Poškodovala si je nogo - Obolela na Veliki planini - Predviden razvoj vremena

Pomembnejši dogodki s področja zaščite in reševanja
30. september 2006 - izvleček

Ob 7.14 so našli na poti med kmetijo Suhadolnik in Cojzovo kočo v Kamniško Savinjskih Alpah nezavestno ležečo planinko. Aktivirani so bili reševalci Postaje GRS Kranj in helikopter Slovenske policije z dežurno ekipo GRS. Ponesrečenko so z vitlom dvignili v helikopter in prepeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Ob 11.44 si je med hojo na Kališče v Kamniško Savinjskih Alpah poškodovala nogo planinka. Na kraj dogodka je odletel helikopter Slovenske policije z dežurno ekipo GRS za reševanje v gorah. Poškodovanko so oskrbeli in prepeljali na zdravljenje v jeseniško bolnišnico.

Ob 14.22 je vodja GRS Kamnik nudil pomoč oboleli osebi na Veliki planini ter jo z terenskim vozilom prepeljal v ZD Kamnik.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo in ponedeljek bo v vzhodni Sloveniji delno jasno, drugod spremenljivo do pretežno oblačno. V zahodni Sloveniji bodo občasno manjše, krajevne padavine. Pihal bo jugozahodni veter.
V torek bo v vzhodni Sloveniji še delno jasno. Drugod bo pretežno oblačno. V zahodni in deloma osrednji Sloveniji bodo manjše, krajevne padavine. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo.
V sredo bo oblačno, dež se bo okrepil in razširil nad vso Slovenijo. Popoldne bo zapihal severovzhodni veter, na Primorskem burja. Ohladilo se bo.

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.