Išči

Komentarji

Komentarji (in njih komentarji ) so avtorski (z registriranim imenom in priimkom).
Naj bodo konstruktivni in nežaljivi; v primeru, da ne bo tako, jih lahko delno ali povsem brišemo.

Objavljalci

Authors

Arhiv

Dušan Škodič,

Pojasnilo glede imena: Ludwig Tschada, ki mu je bilo ime tako kot očetu, si je v gimnaziji omislil vzdevek Klodwig, po katerem je bil znan prijateljem, uporabljal pa ga je tudi pri športnih udejstvovanjih. Povsod drugje je seveda moral uporabljati uradno ime Ludwig. Ko je pri šestnajstih narisal ta zemljevid, verjetno še ni "preklopil" in se je tako podpisal ...

PS: Članek je bil v spletni različici nekoliko skrajšan. Na povezavi desno zgoraj je link do originalnega v Planinskem vestniku.

Borut Kantušer,

Doberdan.

Hvala in bravo za prispevek!

Če se ne motim, je slika:

https://www.gore-ljudje.si/Portals/0/easygalleryimages/1/11389/3.jpg

podpisana Lud. Tschada, in ne Klod. Tschada.

Miro Koder,

Dragi prijatelj kot dolgoletni prostovoljec ti lahko zaželim samo tako naprej in SREČNO!

Marjeta Štrukelj,

Kapo dol in globok poklon, g. Nowakk. Zaradi vas je svet drugačen, boljši. Gore zasijejo v čisti podobi le tistim, ki gledajo s srcem. Toliko gorja ljudje prizadenemo drug drugemu in naravi, da je prizadeti glasbenik nekoč izjavil: »Zaradi bolezni v ansamblu prihodnost odpade!« A vi zmagujete, drugačnost ni bolezen, prepoznavanje vrednosti te različnosti je najboljša naložba v našo skupno prihodnost. Vse dobro pri vašem delu vam želim.

Marjan Bradeško,

Marta, najhuje je, da tisti, ki ukrade, ne pomisli, da bo morda nas spravil v stisko. meni so nekoč ukradli čelno svetilko tik pred večerom, ko sem jo najbolj potreboval. Kaj pa pomeni poštenost, pa pove tale zgodba: Prijatelj je prišel po dolgem vročem dnevu do gorskega potočka, notri so se hladile steklenice piva, nikjer nikogar ... Šel je naprej, čeprav je bilo do doline in "njegovega" piva še daleč. Je rekel: "Kaj, če bo tisti, ki jih je tja dal, prišel mimo še bolj žejen?" To je to!

Franci Savenc,

Dodal na prošnjo avtorja

Ferata je res lahko dostopna kadar je odprta in ko žičnica obratuje.

Letos je bila prvič odprta 8. avgusta. Ker je po 20. avgustu visoke sezone tako rekoč konec in žičnica ne obratuje kadar piha veter ( visokogorje ) kadar je slabo vreme ( visokogorje) ker je od zime poškodovana ( visokogorje ) ali zato ker je v njej poleti se zmeraj sneg ( glej ga zlomka- visokogorje ) in bo v najboljši možni Kaninski sezoni "poslovala" 20- 30 dni, bi se morali prej ali slej vprašati o smiselnosti investicije, dejanski vrednosti, stroških, ceni vzdrževanja itd.

Koliko se v take in podobne ferate splača investirati, po domače.

Če seveda koga sploh zanima ekonomska upravičenost podobnih projektov.

Robert Rot, gorski vodnik z mednarodno licenco, član PD Bovec, v letu 2023 do danes opravljenih 52 "delovnih" vzponov po različnih feratah.

Marjan Bohnec,

Izstopa izjava nadzornika TNP: "Veste, tudi zato s sodelavci trdimo, da ni boljšega okoljevarstvenika od dežja". Kruto do obiskovalcev TNP, še bolj pa do prizadetih v nedavnih poplavah.

Igor Jurše,

Lep zapis brez vzvišenega moraliziranja in norčevanja,kot je zdaj to praksa.Poudarjen je tudi moderen način navigacije,da ne bomo govorili samo o papirnatih kartah a ne pzs?

Silvo Baznik,

21. 7. 2023 se bo z velikimi črkami zapisal v zgodovino slovenskega kolesarstva z zmago Mateja Mohoriča na etapi dirke po Franciji. Kdor je poslušal njegove besede po zmagi in pred tem gledal dirko, bo potrdil besedam Tadeja. Res je, da je kolesarjenje njihov poklic, vendar pa srca običajnih ljubiteljskih kolesarjev vedno zaigrajo, ko Slovenec zmaga ali je blizu zmagi.

Marjan Bohnec,

Lep opis plezanja lepe smeri. Sam sem to plezal pred 39 leti, tudi z Barbaro, seveda eno drugo. Iz opisa se vidi da je bila ena skrb tudi ustrezen prevoz v izhodišče in iz njega. Pred 39 leti tega problema ni bilo, seveda nisva imela avta ampak sva prišla z delujočim javnim prevozom iz Jesenic v Vrata en dan prej in enako odšla en dan kasneje nazaj. Vmes sva 2 krat zastonj prespala v raznih pomožnih objektih, ker v Aljaževem domu ni bilo prostora kot ga verjetno sedaj ni, če ne rezerviraš zadosti naprej.

Mogoče v razmislek, kaj smo dovolili plenilcem da nam po nepotrebnem otežujejo planinsko in alpinistično dejavnost. Mimogrede ta 2 alpinista sta v Vrata prišla očitno ob 23h, kaj bi lahko naredila če bi upoštevala tisto lažno obvestilo da so parkirišča v Vratih polna. Plačala bi kazen za parkiranje v Mojstrani in kampiranje v TNP?

Marjeta Štrukelj,

Ne, ne, za nazaj sta bila predvidena kar dva: ob 13.00 in 19.00 uri. Moram pa jih pohvaliti, so že reagirali na moje opozorilo in zavajajočega voznega reda ni več na njihovi spletni strani. Ja, v nekih drugih časih smo se z avtobusom dosti furali v gore, vlaki so bili polni, da si stal na eni nogi... Bili smo mladi in močni.

Ko sem pred par leti delala transverzalo po odsekih (včasih tudi samo z enodnevno turo) s kaprico vsakega cm prehojene poti v smeri Maribor - Debeli rtič, sem imela nemalo posla z logistiko in že priletna gospa je včasih tudi dvignila palec... Obstaja zapis: logistika moje transverzale, po osmih letih se bere kar zabavno. Nešteto vračanj po pozabljene žige itd.

Marjan Bohnec,

To idejo da bi se v gore vozili z javnim prevozom so verjetno zlobirali vikendaši v TNP in sami TNP-jevci, je pa javni prevoz v Sloveniji slaba šala, ravnokar se peljem z vlakom in to vem. Vikendaši v TNP-ju želijo da bi čimmanj drugih prišlo tja, vikendi se bolje oddajajo če ni naokoli množice pohodnikov.

Javni prevoz bi morali najprej spraviti do jugoslovanskega nivoja (pa nisem jugonostalgik). Potem bi ga ljudje začeli uporabljati za pot v službo. Za pot v gore pa naj uredijo zadosti brezplačnih parkirišč čim bližje izodišč, na koncu koncev je prevoz z sodobnim, ekološkim avtom še najbolj ekološki način za obisk gora.

Zamislite si kaj bi bilo če bi tisti izredni avtobus na Soriško planino vozil, nazaj bi pa edinega zamudili?

Marjeta Štrukelj,

Da ne bi kdo poskušal pridobiti informacij o voznem redu na uradnem spletnem mestu Avtobusne postaje Ljubljana https://www.ap-ljubljana.si/vozni-red

Pravkar sem se z dolgim nosom vrnila domov, saj obetavna vikend avtobusna povezava do Soriške Planine obstaja samo na spletnem voznem redu, v resnici boste z izbranim avtobusom, ki dejansko starta v Ljubljani, obtičali v Škofji Loki.

Previdno, previdno! Toliko slabih izkušenj se mi je nabralo, da vsem, ki imate slabo vest, ker se furate s svojimi avti: nismo še zreli...

Marjan Bohnec,

Tale Tina pa prav blesti z pametnimi predlogi. Tujci so praviloma državljani katere od držav EU. Praviloma se ne pustijo diskriminirati, tudi vinjeto moramo Slovenci plačati toliko kot "tujci".

Janez SELIŠKAR,

Ne le plezarija, tudi "pero" ti dobro teče!

Marjeta Štrukelj,

Vklopljen elektronski motilec približaš klopu, ki na tvoji goli nogi išče mesto, ustrezno za hranjenje. Poskušaš s strani, pa še z druge…, on pa nič. Veselo mašira dalje, ne da bi spremenil smer gibanja ali se kakorkoli »ustrašil« naprave, kupljene za kar lep cvenk. Delovanja naprave slišati tako in tako ne morem, ker so mi frekvence nedosegljive! Klop nazorno pokaže, kako so mi prodali bučke…

99 %-na zaščita (tako reklama) je bila 100 %-no testirana na osebi, ki je prebolela, pardon, preživela meningitis.

Pinceta za klope pa je seveda sestavni del PP, ki sodi v nahrbtnik. Ta vas bo 40 let let reševala, da se boste nesnage sproti in pravočasno rešili, potem pa se ne morete več zanašati na srečo. Ne serjite ga in se cepite!

Miro Koder,

Še enkrat čestitke. Lp!

Marjan Bohnec,

Telim predlagateljem bi pa predlagal da si malo pogledajo vozne rede. Na Jezersko v nedeljo sploh ni avtobusa, v soboto pa prvi pripelje malo čez deseto. Res primeren začetek vzpona na Grintovec. Verjetno je tudi za kakšno drugo turo tako.

Mire Steinbuch,

Leta 1997 je Pavle Kozjek kot prvi Slovenec osvojil Everest brez dodatnega kisika.

Miro Koder,

Čestitke vsem skupaj, še posebno Bojanu, mojemu nekdanjemu sosedu. Namaste in Lp!

Previous Next